E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Rusya ve Fransa'dan ateşkes çağrısı---

ABD, Rusya ve Fransa'dan ateşkes çağrısı

ABD, Rusya ve Fransa'dan ateşkes çağrısı
01 Ekim 2020 - 15:52 borsagundem.com

Azerbaycan ve Türkiye Dağlık Karabağ'da diyalog için Ermenistan'ın işgale son vermesi şartını koyarken, Minsk Grubu'ndan ön koşulsuz görüşme çağrısı geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ortak açıklamasında, taraflara ön koşulsuz bir şekilde masaya oturma çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un imzasını taşıyan açıklamada, "İlgili askeri güçler arasındaki çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yapıyoruz. Aynı zamanda, Ermenistan ve Azerbaycan liderlerine, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının himayesinde, somut müzakereleri iyi niyetle ve ön koşulsuz olarak gecikmeden yeniden başlatma çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet01 Ekim 2020 23:01

    bence amaç şu olmalı: 1. nahçivan ve Azerbaycan arasında koridor yapmak gerekir. 2. ermeni ordusuna öyle bir zayiat verdirmeli ki kendini 30 sene toparlayamasın. bu arada Azerbaycan ve ermenistan ordusu arasında neredeyse 50 yıl var.. Azerbaycan ordusu ermeni hava araçlarını uçurtma vurur gibi indiriveriyorlar. gözümüzden kaçmıyor değil

  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2020 19:14

    Nahçıvana kadar kara sınırı hat çekebilir. İleride de bunu yapabilir deniyor. Bilerek başka yerlerde bıraktığı igal altındaki topraklardan dolayı barış anlaşması olmaz ATEŞKES anlatması olur. Böyle bir durumda. Azerbaycan Türkiye kasa sınırı kurmak için bazı topraklarını feda edebilir deniyor. Bu güncel yada uzun yıllar sonrada olabilir. o bakımdan, Türk birliği Ermenistan tamponu ile durdurulmaya devam ediliyor. Playın özeti bu. Harita  açarsanız Türkiye Azerbaycan diye mantığı anlayabilirsiniz. Yabancı güçlerün korktuğu tabloyu görebilirsiniz.. Örnek : DENİZDE BİZİM YAPTIĞIMIZ TÜRKİYE+LÜBYA DENİZ SINIRI GİBİ,  Ermenistan+ İran  bizleri Kardeş Türk devletlerinden kopartıyor. Yoksa pakistana kadar sınırımız olur. Türk birliği adına ekonomik ilerleme olur. türkiye askeri, azerbaycan ekonomik, birliği ile, bir çok devlete can suyu verebilir deniyor. Yabancı böyle bir oluşumu istemiyor.

  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2020 18:57

    stratejistler diyorki... Azerbaycan güneyde bir takım topraklarını bırakacak. Bilerek bırakacak. Ermenistan topraklarınıda alacak, işgal ederk nahçıvana kadar ilerleyecek. hem bir takım gözden çıakrttığı toprakları bilerek ermnistana bırakacak, denge unsuru olarakca NAHÇIVANA KADAR güneyden ilerleyecek. Böylece iran  kuzeyden, ermenistan bağı kopacak , hemde türkiye+ naçıvan+ermenistanhazar gölü üzerinden pakistan+bütün türk devletleri kara +denizyani gölden sınır olacak. Azerbaycan türkiye sınır hattı için arazi göster çıakrtmaya hazır deniyor. İranda nufusun yarısı Azerbaycan Türkü, böylece güçlü azeri, İranda söz sahibi olabilir, Hızlı gelişim ve zenginliklerden dolayı deniyor. o bakımdan alel acele ateşkes olsun isteniyor. Böyle bir çılgınlık bugun olmasa, yarın , yıllar sonra olabğilir. Azerbaycan ve türkiye ne kadar uzak kalsa kar ve iyidir deniyor. Yabancı stratejistlerin yazı özeti.

  • manyak herif01 Ekim 2020 17:03

    minsk gurubunun acil ateşkes çağrısına tarafların kulak vermesi demek karabağda barış rüzgarlarının esmesi demektir.bu da azerbaycanın istediği toprakların verilmesi anlamına geliyor.iyi ki barışsever bir minsk gurubu var.

  • edy01 Ekim 2020 16:49

    taşnak/hınçak p.çlerini gebertmeden bırakmak yok...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Ekim 2020 16:46

    ABD nasıl pkk ypg bitireceğimiz zaman nasıl koşarak geldiler ise ülkemize. şimdide bu savaşı aslında çıkaran kendileri baktilarki terörist erministan bu savaşta bitecek hemen yine ortaya çıktılar.bunların hepsi şerefsiz.tam tersi olsa azerbeycan kayıp etse hiç seslerini çıkartmazlar idi.bu üç devlette bizim baş düşmanlarımızdandır.

  • BORSACI01 Ekim 2020 16:38

    HAYTUT DEVLETLER HOCALİDE AZERİLER KATLEDİLİRKEN GIKIN ÇIKMIYORDU SİZDE İNSANLIK NAMINA ZERRE YOK.

  • red01 Ekim 2020 16:38

    demiyorlar ki,arkadaş çık adamın işgal ettiğin vatanından.Bunu demiyorlar.

  • Kamil01 Ekim 2020 16:21

    İyi de durup dururken enişte niye hareketlendi. Sizin dürtmesi olmadan komşu yerinden kıpırdamaz. Orası İpek Yolu, Tren Yolu , Petrol ve Dogalgaz Boru hatları, çeşitli insanların yaşadığı coğrafya. Karışırsa Rusya , İran ,Kafkasya, Ukrayna, Türkiye, vb etkilenir. Bundan en çok kim yarar sağlar,komşu olmayan devletler. Abd, Fransa, İng gibi. Uzun hesaplar peşindeler yine. Bizi dahil edip Doğu Akdeniz'den uzak tutma , Fıratın Doğusundaki terör organizasyonuna ses çıkarmama,,Suriye petrollerini zaptedip kuzeyden akdenize nakletme. bunlardan herşey beklenir. Gözleri güzel Memleketimin üstünde. Çok uyanık olmalı, sağlam durmalıyız 

  • Ümit01 Ekim 2020 16:14

    Sizi şerefsizler güya 30 senedir çözecektiniz p.leriniz (Ermeniler) sıkıştı şimdi ateş kes yok öyle dünya artık nerede ne zaman ne yapılacaksa TÜRKİYE karar verecek!!!

  • Okie Dokie01 Ekim 2020 16:05

    Şahsım ve milletim adına tarafları itidale davet ediyorum.