E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriABD merkezli WeWork iflas etti---

ABD merkezli WeWork iflas etti

ABD merkezli WeWork iflas etti
07 Kasım 2023 - 08:00 borsagundem.com

Ortak ofis alanı sunan ABD'de merkezli şirket WeWork 19 milyar dolarlık borcuyla iflas başvurusunda bulundu.


WeWork Inc. yaklaşık 19 milyar dolarlık borcuyla iflas başvurusunda bulundu.

Ortak çalışma alanları sunan şirket, pandemi döneminden sonra toparlanmaya çalışıyordu. Gelinen durum bu süreçte şirketin yaşadığı hasarı atlatamadığını gösterdi.

New York merkezli şirket yaptığı açıklamada, teminatlı tahvillerinin yaklaşık %92'sini temsil eden alacaklılarla bir yeniden yapılandırma anlaşması yaptığını ve ofis alanı kiralama portföyünü yeniden düzenleyeceğini belirtti.

İflas başvurusu dosyasında şirketin varlıklarının 15 milyar dolar düzeyinde olduğu belirtildi.

WeWork'ün iflasa giden süreci 2019'da başladı. Şirket birkaç ay içinde halka arz planlarından binlerce kişiyi işten çıkarmaya ve milyarlarca dolarlık bir kurtarma paketi almaya yöneldi.

Sektöre pandemi darbesi

Diğer ortak ofis alanı firmaları da pandeminin çalışma alışkanlıklarını altüst etmesinin ardından ciddi darbe aldı. Knotel Inc. ve IWG Plc'nin iştirakleri sırasıyla 2021 ve 2020'de iflas istedi.

WeWork 2023'ün başlarında kapsamlı bir borç yeniden yapılandırma anlaşmasına varmış olsa da, hızla tekrar sıkıntıya düştü.

Ağustos ayında, faaliyetlerine devam etme konusunda "önemli şüpheler" olduğunu söyledi. Haftalar sonra, neredeyse tüm kira sözleşmelerini yeniden müzakere edeceğini ve "düşük performans gösteren" yerlerden çekileceğini belirtti.

WeWork'ün 30 Haziran itibariyle 39 ülkede 777 lokasyonu bulunuyor. Şirketin doluluk oranı 2019 seviyelerine yaklaşsa da kârsız kalmaya devam ediyor.

Ünlü stratejistten şok uyarı: İflaslar yaklaşıyor

 

3 bankanın iflas ettiği ABD'de, bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)