E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ile Meksika NAFTA konusunda anlaşabilir---

ABD ile Meksika NAFTA konusunda anlaşabilir

ABD ile Meksika NAFTA konusunda anlaşabilir
27 Ağustos 2018 - 16:59 borsagundem.com

ABD ve Meksika, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerinde pazartesi günü kadar erken bir süre içerisinde sonuca varabilir

ABD ve Meksika, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) görüşmelerinde pazartesi günü kadar erken bir süre içerisinde bir sonuca varabilir.

Yıllardır yürürlükte olan NAFTA anlaşmasının güncellenmesine ilişkin bazen sürtüşmeli geçen müzakerelerde ilerleme kaydediliyor. ABD Başkanı Trump'ın dağıtmaya yönelik tehditte bulunduğu ticaret anlaşmasının kurtarılacağına ilişkin iyimserlik yüksek.

İsim belirtmeyen 3 kaynağın verdiği bilgiye göre, ABD ve Meksika arasında geçtiğimiz son günlerde otomobil ve enerji konularında önemli ilerlemeler kaydedildi.

İki ülke, Kanada ile birlikte, 24 yıllık anlaşmanın revize edilmesi konusunda bir yıldır müzakerede bulunuyor. Anlaşmanın sonlandırılması konusunda ısrarcı olan Trump, NAFTA ile birlikte ABD'de binlerce işin kaybedildiğini öne sürerek ABD'nin anlaşmadan çekileceğini veya anlaşmanın ABD için daha uygun bir hale getirileceği vaadinde bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)