E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hükümetinin fişi çekildi---

ABD hükümetinin fişi çekildi

ABD hükümetinin fişi çekildi
01 Ekim 2013 - 07:42 borsagundem.com

ABD'de Kongre'nin bütçe tasarısı üzerinde uzlaşamaması nedeniyle hükümet çalışamaz hale geldi

ABD'de hükümet ödeme yapamaz hale geldi. Kongre'deki Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ortak bir bütçe tasarısı üzerinde anlaşamaması sonrasında bütçesi olmayan Obama hükümeti çalışamaz hale geldi ve kapandı. Hükümetten devlet kurumlarına yapılan duyuruda "Saat 23.59'dan itibaren yeni bütçemiz olmaması nedeniyle daha önceden belirlenen planlı kapanma işlemlerine başlanmalıdır" denildi.
ÇALIŞANLAR EVE GÖNDERİLECEK
Yeni bütçe olmaması nedeniyle 800 bin federal çalışan zorunlu izne gönderilecek, hayati önem taşımayan hizmetler devam ederken, parklar ve hayvanat bahçeleri kapanacak, başkent Washington'da çöp toplama hizmetleri duracak. Zorunlu izne gönderilmeyen çalışanların bir kısmı hükümetin kapalı kaldığı süreçte maaş alamayacak. Bu çalışanlara hükümet tekrar çalışır hale geldikten sonra geriye dönük ödeme yapılacak.
CLINTON DÖNEMİNDE DE OLMUŞTU
ABD'de hükümet ilk kez kapanmıyor. Başkan Bill Clinton döneminde yine Kongre'deki uzlaşmazlıklar sonucu hükümet 1995-96 yıllarında toplam 28 gün boyunca kapalı kalmıştı. Kapanmanın ABD'ye maliyeti ise 1,9 milyar dolar olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)