E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri tehlikeli bölgede---

ABD hisseleri tehlikeli bölgede

ABD hisseleri tehlikeli bölgede
22 Eylül 2023 - 07:53 borsagundem.com

Nomura stratejisti McElligott, ABD hisse senetlerinin "mekanik satış" baskısını tetikleyebilecek tehlikeli bir bölgede olduğunu belirtti.

Nomura stratejisti Charlie McElligott'a göre, ABD hisse senedi fiyatlarındaki son düşüş, hisse senetlerini "mekanik satış" baskısını tetikleyebilecek ve aşağı yönlü bir hareketi hızlandırabilecek bir tehlike bölgesine soktu.

McElligott, son dört haftanın en düşük seviyesine yaklaşan S&P 500'ü "mekanik satış" ya da opsiyon satıcıları ve emtia ticareti danışmanları dahil olmak üzere bazı trend takip eden yatırımcılar tarafından hisse senedi satışı başlatmanın eşiğine geldiğini söyledi.

Yayınladığı yatırımcı notunda, "Pahalı" ABD hisse senetleri, potansiyel aşağı yönlü "hızlandırıcı" akışları tetikleyebilecek bir konuma geldi" değerlendirmesini yapan McElligott, S&P 500'ün 4.400'ün altına inmesinin dealerları "kısa gama" bölgesine yerleştireceğini tahmin ediyor.

Satışlar, beklenen borsa dalgalanmalarının opsiyon bazlı bir göstergesi olan Cboe Volatilite Endeksi'ni de yaklaşık dört haftanın en yüksek seviyesine çıkardı.

McElligott'a göre bu durum, yatırımcıların satışlara karşı sigortalamak için kullandıkları VIX alım opsiyonlarını satan satıcıların, VIX'in özellikle 17 ve 20 seviyelerinin üzerine çıkmasıyla sıkışabileceği anlamına geliyor.

ABD borsaları günü kayıpla tamamladı

 

Tahvil kralı: ABD ekonomisi yaklaşan resesyonu kaldıramaz

 

ABD borsalarında 2018’den bu yana bir ilk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)