E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri satıcılı açıldı---

ABD hisseleri satıcılı açıldı

ABD hisseleri satıcılı açıldı
05 Şubat 2014 - 16:59 borsagundem.com

ABD hisseleri, istihdam verisinden sonra satıcılı açıldı

ABD hisse senetleri, şirketlerin beklentilerden daha az işe alım gerçekleştirdiğini gösteren verilerin ardından, piyasanın volatil olmaya devam edeceği endişeleriyle düştü. S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 gerilemeyle New York saatiyle 09:31'de 1,750.20 puana indi.
 
"İnsanların bu senenin başında ekonominin güçlendiğine dair güvenleri yerindeydi ama son gelen ekonomik veriler bu güven konusunda soru işaretleri oluşturdu," Greenwood merkezli Greenwood Capital Associates LLC'nin yetkilisi Walter Todd, "Ekonomik görünüm konusunda bir belirsizlik var," diye ekledi.
 
Dün yüzde 0.8 yükselen S&P 500 Şuat 3'te Haziran'dan beri en sert düşüş olan yüzde 2.3'lük kayıptan yukarı çıkmış oldu. Çin ekonomisinin yavaşladığına dair işaretler arasında Fed'in tahvil alımını azaltması ve gelişen piyasa paralarının zayıflamasıyla, gösterge endeks Ocak ayında yüzde 3.6 düşerek Ağustos'tan bu yana ilk gerilemesini kaydetti.
 
ABD'de açıklanan özel sektör istihdamı verisine göre, şirketler, normalden daha soğuk seyreden hava şartlarının ABD iş gücü piyasasındaki ilerlemeyi kısıtlaması ile, Ocak ayında beklenenden daha az istihdam sağladı. ADP Araştırma Enstitüsü verilerine göre, özel sektör istihdamı Ocak ayında 175,000 artarken, Aralık ayı verisi aşağı yönlü revize edilerek 227,000 oldu. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin tahmin medyanı, 185,000 artış olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)