E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD hala tercih sebebi---

ABD hala tercih sebebi

ABD hala tercih sebebi
10 Eylül 2013 - 08:32 borsagundem.com

Araştırmalara göre yabancıların en çok yaşamak istediği yerler arasında krize rağmen hala Amerika da gözüküyor...

Yeni yapılan bir araştırmanın sonuçlarına bakılırsa yabancılar Avusturya ve Kanada'nın ardından en çok ABD'de yaşamayı tercih ediyor. ABD, yabancıların gözünde favori ülke konumunu korumaya devam ediyor.
2008 krizinin ardından ABD ekonomisinde gözlemlenen yavaş toparlanma yabancıları "Amerikan Rüyası"ndan vazgeçiremedi. The Boston Consulting Group tarafından gerçekleştirilen ankete göre, yabancılar ABD ekonomisinin gidişatına ABD’lilerden çok daha olumlu bakıyor. Bu nedenle yabancılar için ABD, dünyanın en yaşanılabilir ülkeleri arasında üçüncü sırada yer alıyor. Yabancıların gözde ülkesi Avustralya olurken, ikinci tercih ise Kanada...
The Boston Consulting Group'un anketine ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Japonya, Avustralya, Brezilya ve Hindistan'da yaşayan toplam 28 bin kişi katıldı.
AVRUPA KÖTÜMSER
Avrupa'da borç krizinden en çok etkilenen ülkelerin vatandaşlarının çok azı kendi ülkeleri için "yaşanılabilir" değerlendirmesinde bulundu.
ABD, Avustralya, Kanada ve Japonya vatandaşlarının ise büyük kısmı kendi ülkelerinde yaşamayı tercih ettiklerini söyledi.Yani aslında ABD’liler ekonomiden umudu kesmiş değil.
Gençlerin bır kısmı Avrupa ve Japonya'da yaşamaya, edinecekleri uluslararası tecrübe nedeniyle sıcak bakıyor. Öte yandan orta yaşlıların büyük kısmı da ABD'nin fırsatlar ülkesi olmaya devam ettiğini.
Üretime hız verilerek zorlukların aşılmasının mümkün olduğunu savunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)