E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri düşüşte---

ABD endeks vadelileri düşüşte

ABD endeks vadelileri düşüşte
21 Temmuz 2014 - 14:44 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, Rusya Başkanı Putin’e yönelik Malezya yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili uluslar arası kınamaların büyümesi ile düştü

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin Nisan ayından bu yana en büyük ralliyi gerçekleştirmesinin ardından, Rusya Başkanı Vladimir Putin’e yönelik Malezya yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili uluslar arası kınamaların büyümesi ile düşüş gösteriyor.

Reynolds American Inc., şirket için 23 milyar dolar ceza ödeme kararı verilmesinin ardından New York’ta yüzde 3.1 değer kaybetti. Philip Morris International Inc., yüzde 1.2 geriledi. GoPro Inc., Piper Jaffray Cos.’un şirket hisselerini tavsiye etmesinin ardından yüzde 1.4 yükseldi.

Eylül vadesi dolan S&P 500 vadelileri, yüzde 0.2 düşerek Londra saati ile 11:05’te 1,968 seviyesine indi. Gösterge endeks, Google Inc.’in tahminlerin üzerinde gelen karının hisselerdeki yükselişi desteklemesiyle Ukrayna ve Orta Doğu ile ilgili endişelerin hafiflemesinin ardından, geçtiğimiz Cuma günü yüzde 1 oranında ralli yaparak, yüzde 0.5 haftalık kazanç kaydetmişti. Dow Jones Industrial Average, bugün 29 puan veya yüzde 0.2 gerileme ile 17,003 puan seviyesinde seyrediyor.

Londra merkezli Robert W. Baird & Co. yöneticilerinden Patrick Spencer, “İnsanlar doğal olarak bu jeopolitik olaylar karşısında tedbirli davranıyorlar. Piyasa ise güçlü bir ralli yapıyor. Bu endişelerin hepsi jeopolitik kaynaklı, çünkü karlar makul oranlarda geldi. Piyasalar, henüz bir düzeltme olmadığı için tedirgin. Dolayısıyla, insanlar geç kalındığını düşünüyor ve satış yapmak için nedenler arıyorlar” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)