E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında geri çekilme çok yakın---

ABD borsalarında geri çekilme çok yakın

ABD borsalarında geri çekilme çok yakın
31 Ağustos 2020 - 15:19 borsagundem.com

Boğa piyasası uzmanı olarak bilinen ve 15 milyar dolarlık varlığın yöneticisi konumunda bulunan National Securities’in Baş Borsa stratejisti S&P 500’ü %10’luk bir geri çekilme beklediği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bir geri çekilme sürecine hazırlanıyor olabilir. 1986’dan bu yana en iyi ağustos ayı performansını geçiren yatırım bankası ve varlık yönetimi şirketi National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan teknik göstergelerin S&P 500’ün rekor rallisinin sıkıntıya girebileceği konusunda uyardı.

Hogan CNBC’ye verdiği demeçte “Kısa vadede S&P 500 endeksinde aşırı alım yapılmış olabilir” öngörüsünde bulunarak endeksin çok hızlı tırmandığı konusunda uyardı. Boğa piyasası uzmanı olarak bilinen Hogan, bu uyarısını göreli güç endeksi grafiğindeki son dönemdeki değişikliğe dayanarak açıklıyor.

Baş stratejist, “Bu seviye 50 civarında oturduğunda esasen nötr seviyede olursunuz. 30’a geldiğinde ise aşırı satışta görünürsünüz ve 60 ya da 70 seviyesine geldiğinizde aşırı alımdasınız demektir. Şu anda S&P 500 endeksi 75 seviyesini gösteriyor. Yani açık bir şekilde aşırı alım durumundayız” ifadelerine yer verdi.

Hogan, eylül ve ekim döneminde S&P 500'de %5 ila %10 oranında bir geri çekilme gerçekleşebileceği konusunda uyarıyor. Baş stratejist bu geri çekilmeye ilişkin “Acımasızca gerçekleşecek bir geri çekilme yok. Fakat hala kenarda nakdiniz varsa önümüzde kesinlikle daha iyi bir satın alma fırsatı olacağını söylemek mümkün” dedi.

Hogan göre, Çin ile ABD gerginlikleriyle birlikte başkanlık seçimleri ve ikinci korona virüs yardım paketinin geçmesi konusunda çabaların durmasından kaynaklanan olumsuzluk S&P 500′ün tarihi rallisini rayından çıkarabilir.

Ağustos ayında şu ana kadar %6 oranında yükselen S&P 500 endeksi cuma günü tarihinde ilk kez 3.500 puanın üzerinde kapandı. 23 Mart tarihinden bu yana %52 oranında ralli yapan endeks yıl boyunca %9 oranında yükseldi.

Geri kalan sektörler satın alma dönemi

15 milyar dolarlık varlığın yönetimini üstlenen Hogan, Wall Street’te herhangi bir zayıflığın geçici olmasını bekliyor. Baş stratejist ralliye ilişkin yorumlarında, “S&P 500 uzun vadeli sürekli bir ayı piyasasında. Bana kalırsa kuvvetlenme için bir miktar aşırıya kaçıyoruz. S&P 500 için gelecek 12 ayda 3.600 puanı hedefliyoruz ve bu miktar biraz sınırlı görülüyor olabilir. Fakat düz bir çizgi şeklinde ilerleneceğini düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Hogan geri çekilmeleri ekonomik açıdan hassas piyasa grupları ve özellikle de finans, enerji ve endüstri sektörlerini hedef almak için kullanacak. Baş stratejist yatırım tavsiyelerinde, “Eğer S&P 500’de uzun vadeli düşünüyorsanız ben olsam pozisyonumu korurdum. Eğer piyasaya yeni bir parayla giriş yapacaksanız benim tercihim bir miktar beklemek olurdu. 2021 yılında muazzam büyüklükte bir ekonomik aktivite gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Öncü veriler ''V' tipi toparlanmaya işaret etti

 

Buffett’tan 6 milyar dolarlık Uzak Doğu yatırımı

 

Büyük petrol şirketlerinin başarısının sırrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT31 Ağustos 2020 22:40

    bence eylül ayı sonunda endeks 1400 kırar ve yılsonunda 5 $ olacaktır.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU31 Ağustos 2020 16:08

    bİZİM BORSA % 25-38 ORANINDA BÜYÜK BİR DÜZELTME BEKLİYORUM EKM AYI İÇİNDE.

  • mehmet31 Ağustos 2020 18:40

    zaten duzeltmesini cavid 19 1. dalgasında yspmıştı. dahs da yerine gelmedi. neyin duzeltmesini yapacak. tüpraş tekfen pegasus garanti ereğli hepsinde 8 aydır yüzde 30 zarardayız. yine bunları satacaklarsa vay halimize

  • Okie Dokie31 Ağustos 2020 16:03

    Balon borsalar çökecek güçlü dolar geri dönecek tanrının izininle.

  • Bika31 Ağustos 2020 15:53

    S&P 500'ün dolar bazlı yüzde 10 geri çekilmesi hiçbir şey değil, BIST-100 endeksi yabancı çıkışlarıyla  2018 yılı başından beri dolar bazlı yarıya düştü.