E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Nisan 2023 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne pozitif başladı. Teknoloji bilançolarından güç alan yatırımcılar beklentilerin altında kalan ABD büyüme rakamlarını da değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe yükselişle başladı. Borsalardaki yükselişlerde Facebook’un çatı kuruluşu Meta Platforms’un güçlü bilançosu etkili oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,56 yükselişle 33.489,35 puanda, S&P 500 Endeksi %0,71 yükselişle 4.084,61 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,94 artışla 11.965,25 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0482 yükselişle %3,499 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in bir numaralı gündem maddesi teknoloji bilançoları olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz gün kapanış sonrası açıkladığı bilançosuyla beklentileri aşan Meta hisseleri yeni güne %13’lük yükselişle başladı. Şirket aynı zamanda beklentilerin üzerinde çeyrek rehberliğiyle de yatırımcılarını güldürdü. Teladoc, Comcast ve Merck firmaları da bilanço raporu sonrası yükselişe geçen hisselerdendi.

Ancak küresel ekonominin barometresi olarak da görülen Caterpillar hisseleri şirketin beklentileri aşan bilançosuna rağmen yüzde 3 düştü. Söz konusu düşüş Dow Jones Endeksi’nin diğer Wall Street endekslerinin performansının gerisinde kalmasına neden oldu.

Amazon ve Intel kapanış sonrasında çeyrek bilançolarını açıklayacak. Uzmanlar teknoloji sektöründeki bilanço raporlarının seyrinin Wall Street endekslerinin yönünü belirleyeceğini öngörüyor.

CNBC’nin haberine göre SoFi Yatırım Başkanı Liz Young, S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerinin büyük çoğunluğunun beklentileri aşmasına rağmen piyasalar için en kötüsünün henüz geçmediği konusunda uyardı.

Young, “Beklentilerin yaklaşık %15 oranında aşağı yönlü revize edildiğini gördük. Dolayısıyla, şirketlerin beklentileri aştığı gerçeği şu anda piyasa duyarlılığı için olumlu bir gelişme olsa da düşük beklentilerden kaynaklanıyor. Zira piyasalar bilanço hedeflerinin ıskalanmasını duymaktan pek hoşlanmıyor ancak rakamları oldukça etkileyici olmayan seviyelerle güncelliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ekonomi tarafında ise yatırımcıların gözü ABD’nin gayrisafi büyüme rakamlarındaydı. Dünyanın en büyük ekonomisi geçen çeyrekte %1,1 büyümeye devam etse de bu oran piyasa beklentilerinin altındaydı. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler ABD’nin ilk çeyrekte %2 büyümesini bekliyordu. Rapor ayrıca beklenenden daha güçlü bir enflasyonu gösterdi. Fiyatlar %3,7'lik yükseliş beklentilerine kıyasla %4 arttı.

ABD ekonomisinde büyüme beklentilerin altında kaldı

 

Boğa yatırımcıları doğru zamanı bekliyor

 

ABD'de yaklaşan resesyonun etkileri ne kadar sürecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)