E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Aralık 2021 - 17:59 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde ‘Noel Baba rallisi’ devam ediyor. Yatırımcılar Omikron varyantına ilişkin olumlu gelişmelerle birlikte yıl sonu rallisini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yeni bir rekorla başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 artışla 36.436,10 puanda, S&P 500 Endeksi %0,18 artışla 4.799,63 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,01 yükselişle 15.872,33 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0223 düşüşle %1,457 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri yılın son haftasında ralliye geçti. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün yıl boyunca elde ettiği 69’uncu rekor kapanışın ardından yeni güne de yükselişle başladı. Yatırımcılar pandemiyle ilgili haberleri takip etmeyi sürdürüyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Pazartesi günü yaptığı açıklamada semptom taşımayan ancak korona virüs testi pozitif olan bireylerin izolasyon sürelerini 10 günden 5 güne indirdiklerini açıkladı.

Güney Afrika’da yapılan araştırmalar Omikron varyantına maruz kalmanın Kovid'in daha önceki delta varyantına karşı bağışıklığı artırmaya yardımcı olabileceğini gösterdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsaları Kasım ayının sonlarına doğru Omikron varyantının yükselişi nedeniyle düşüşe geçmişti. Ancak ülkelerin kısıtlamalar ve sosyal mesafe önlemleri uygulamaktan büyük ölçüde kaçınması borsaların geri dönüş yapmasında etkili oldu.

Küresel hisse senetleri yılın son günlerinde ralli yapmaya daha fazla eğilimlidir. Bu nedenle yılın son dönemlerindeki ralli genellikle “Noel Baba rallisi” olarak adlandırılır. Ancak birçok Wall Street profesyoneli iki yıldır hisse senetlerinde elde edilen yüksek gelirlerin ardından 2022’de daha sınırlı bir getiri elde etmeyi bekliyor.

Morgan Stanley Servet Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Jim Lacamp konuyla ilgili CNBC’deki röportajında, “Eğer Wall Street’e bakarsanız oldukça ehlileştirilmiş beklentiler görürsünüz ve bu muhtemelen döngünün oldukça geç bir kısmında olmamızın bir göstergesi” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 Endeksi yıl boyunca %27’nin üzerinde yükseldi. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise yaklaşık %23 oranında getiri sağladı. Diğer endekslerin bir miktar gerisinde kalan Dow Jones Endeksi’nin yıllık getirisi ise %18’in biraz üzerindeydi.

ABD'de konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı

 

2022’de kripto paraların yönünü belirleyecek 6 gündem maddesi

 

Yatırım bankalarının 2022 tahminleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)