E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
24 Ağustos 2021 - 17:00 borsagundem.com

Korona virüs aşısının düzenleyici kurumlardan tam onay alması ABD borsalarında geçtiğimiz hafta görülen karamsar havayı toparladı. Wall Street endeksleri yükselişini sürdürüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. Rallide büyük oranda ABD’deki sağlık alanındaki düzenleyici kuruluşlarının Pfizer-Biontech’in Kovid-19 aşısına tam kullanım izni vermesi etkili oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,23 yükselişle 35.417,18 puanda, S&P 500 Endeksi %0,15 artışla 4.486,46 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,28 yükselişle 14.984,26 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0234 artışla %1,276 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserliğin artmasıyla ve delta varyantının yükselişine karşın Kovid-19 aşılarına tam onay haberlerinin gelmesiyle haftaya pozitif havada başladı.

ABD merkezli servet ve yatırım danışmanlığı şirketi LPL Financial’In Baş Borsa Stratejisti Ryan Detrick CNBC’deki röportajında haberleri için, “Vaka sayılarındaki son dönemdeki ani artışlar ve hayal kırıklığı yaratan bazı ekonomik veriler göz önüne alındığında bu doğru yöne atılan bir adımdır” açıklamasında bulundu. Detrick Kovid aşılarına tam kullanım izni verilmesini, “Hala tereddütlü olan insanlara aşı olmaları için cesaret vermeye yardımcı olacak bir gelişme” olarak tanımladı.

Rekor yükselişle açılış yapan Nasdaq Endeksi’ne ise Çin hisse senetleri liderlik ediyor. Yatırımcılar Çin’in piyasa düzenlemelerinin daha fazla netlik kazanmasıyla son dönemlerde düşüşe geçen Çin merkezli teknoloji hisseleri yeniden yatırımcılar tarafından tercih edilmeye başlandı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Nasdaq’da işlem gören Çin hisseleri arasında bulunan Pindoudou %15,68, JD.com %14,94 ve Didi %8,82 yükselişle işlem görüyor.

S&P 500 Endeksi Pazartesi günü gün içi rekor seviyesine ulaştıktan sonra %0.8 daha yüksek kapanmıştı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise %1,5 yükselerek rekor kapanışa ulaşmıştı. Dow Jones Endeksi 200 puanlık yükseliş yakalamıştı.

ABD borsalarında yatırımcılar bu hafta gerçekleşecek Jackson Hole sempozyumunu bekliyor. Jackson Hole’de ABD Merkez Bankası yetkililerinin piyasa destek politikalarına ilişkin planlarının ipuçlarını paylaşacağı öngörülüyor. FED yetkilileri ise 120 milyar dolarlık aylık tahvil alımı programını bu yıl sonlandırıp sonlandırmamayı tartışıyor.

Dolardaki düşüş ivme kazanabilir

 

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

 

Çip krizine geçici çözüm!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)