E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
07 Eylül 2022 - 17:19 borsagundem.com

Wall Street endeksleri tahvil faizlerindeki gevşeme sonucu yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcıların gündeminde ise gün içerinde FED yetkililerinin yaptığı açıklamalar bulunuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe toparlanma hedefiyle başladı. Salı gününde ve kapanış sonrası vadeli işlemlerde görülen düşüşlerin ardından endeksler açılışla birlikte yükselişe geçti

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,42 artışla 31.275,35 puanda, S&P 500 Endeksi %0,51 artışla 3.928,20 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,82 yükselişle 11.639,64 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0581 düşüşle %3,291 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street Journal'da yayınlanan bir makalede, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonu düşürme taahhüdünün, FED’in Eylül ayında faiz oranlarını yüzde 0,75 oranında artıracağı anlamına gelebileceğini öne sürmesinin ardından hisse senedi vadeli işlemleri düşüş göstermişti. Piyasalar, FED’in Eylül ayından itibaren politika faizlerinde daha küçük artışlar yapmaya başlayacağını umuyordu. Ancak şu sıralarda piyasalar %86 oranla 75 baz puanlık artışı fiyatlandırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları salı günü üç haftadır devam eden satış dalgasına bir yenisini eklemişti. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri yükselişle açılmalarına rağmen günü sırasıyla %0,5 ve %0,4 düşüşlerle bitirmişti. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise %0,7’lik düşüşle 7 seans üst üste ekside kapanmıştı. Söz konusu seri 2016’dan bu yana en uzun süren art arda düşüşü işaret ediyor.

ABD borsalarındaki hareketlilik 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından geldi. 30 yıllık tahvil getirileri 2014 yılından bu yana en yüksek noktasına ulaştı. Tahvil fiyatları tahvil getirileriyle ters orantılı hareket ederleri. Çarşamba günü ise 10 yıllık tahvil getirileri gün içerisinde %3,321 seviyesine kadar geriledi. 2 yıllık tahvil getirileri ile 30 yıllık tahvil getirileri sırasıyla 3,47 ve 3,472’den işlem gördü.

Yatırımcılar, hisse senetleri için acımasız bir ay olan Eylül ayında ABD İşçi Bayramı sonrası ilk haftaya nasıl yaklaşacakları konusunda bölünmüş durumdalar. Tüm gözlerse 3.900 seviyesinde kalan S&P 500 Endeksi’nde. Bazı yatırımcılar endeksin daha düşük seviyelere gerileyeceğini öngörürken diğerleri ise yıl sonu rallisi konusunda daha iyimser.

CNBC’nin haberine göre Barclays'ten Emmanuel Cau gün içerisinde paylaştığı yatırımcı notunda, “Hisse senetlerinin haziran ayının en düşük seviyelerine geri dönmesi ve faiz oranlarının yükseliş yolunda olması ile birlikte, enflasyonla mücadele eden AB hükümetlerinin enerji krizi karşısında piyasaya müdahalesi yeni bir ayı piyasası sıkışmasına neden olabilir. Büyük resme bakıldığında, zayıf bir büyüme politikasının takas edildiği göz önüne alarak hisse senetlerinin zor bir noktada kaldığını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çarşamba günü, ABD Merkez Bankası, Bej Kitap olarak da bilinen mevcut ekonomik koşullar hakkında özet paylaşacak. FED Cleveland Başkanı Loretta Mester, FED Richmond Başkanı Tom Barkin ve FED Başkan Yardımcısı Lael Brainard farklı etkinliklerde konuşmalar yapacak. Yatırımcıların söz konusu açıklamalara karşı hassas olması bekleniyor.

ABD’de mortgage faizleri yükseldi

 

BlackRock: FED ekonomiyi krize sürüklüyor

 

Fed'den 75 baz puanlık faiz artışı beklentisi artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)