E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
25 Mart 2022 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Cuma gününe kararsız başladı. Yatırımcılar jeopolitik krizlere ve merkez bankası politikalarına rağmen hisse senetlerinin alternatifi olmadığına inanıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Wall Street endeksleri uzun bir aradan sonra ilk kez iki hafta art arda yükseliş kaydetmeye hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,28 yükselişle 34.804,25 puanda, S&P 500 Endeksi %0,21 artışla 4.529,57 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,07 düşüşle 14.181,73 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0673 yükselişle %2,442 seviyesinde değerleniyor.

Hafta boyunca S&P 500 ve Nasdaq endeksleri sırasıyla %1’in ve %2’nin üzerinde yükseldi. Dow Jones Endeksi de haftalık bazda yükselişte.

Endekslerdeki geri dönüş ABD Merkez Bankası’nın (FED) 2008 yılından bu yana ilk kez faiz artırmasına ve Ukrayna’daki savaşın devam etmesine rağmen gerçekleşti.

CNBC’nin haberine göre UBS Küresel Servet Yönetimi Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele, “Hisse senetleri şahin bir FED’e ve stagflasyon endişelerine rağmen ralli yapıyor. Zira çoğu yatırımcı hisse senetlerinin alternatifi olmadığına inanıyor” açıklamasında bulundu.

FED Başkanı Jerome Powell Pazartesi günü yaptığı açıklamada enflasyon konusunda çok daha sert olacağının sözünü verdi. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre FED geçen hafta 2018'den bu yana ilk kez faiz oranlarını yükseltti ve bu yıl kalan altı para politikası toplantısının her birinde faiz artışı geleceği konusunda uyardı.

Powell Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kur artışlarının geleneksel çeyrek puanlık artışlar yerine gerekirse daha agresif yarım puanlık artışlara dönüşebileceğini kaydetti. FED Başkanı’nın yorumları Wall Street'in faiz zammı beklentilerini yükseltmesine yol açarken, Goldman Sachs'tan Bank of America'ya kadar birçok finans kuruluşu FED’in toplantılarında yarım puanlık artışlar yapılacağı öngörülerini kaleme aldı.

Bu arada yatırımcılar, FED’in enflasyonu dizginlemek için para politikasını sıkılaştırmasına rağmen ekonominin güçlü kalabileceğine dair umut verici işaretler arıyorlar.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın Perşembe günü açıkladığı rakamlara göre, işsizlik başvuruları geçen hafta 1969'dan bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Bu durum yatırımcılar için esnek işgücü piyasasını işaret ediyor. Ekonomistler, gelecek hafta gelecek haftaki Mart ayı istihdam raporunun da benzer bir güç göstermesini bekliyorlar.

Banka hisseleri krizi fırsata mı çevirecek?

 

Küresel ekonomiler resesyona yaklaşıyor

 

Merkez bankaları emtia sektörünü kurtarmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)