E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
06 Ekim 2022 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street hafta başındaki kazanımları korumaya çalışıyor. ABD borsa endekslerinde kararsız bir seyir söz konusu. Yatırımcıların gündeminde ise yarın açıklanacak istihdam verileri var

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe karışık seyirle başladı. Wall Street yatırımcıları ay başında hisse senetlerindeki ve tahvil piyasalarındaki dalgalı seyri tartmaya çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 düşüşle 30.241,26 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 artışla 3.785,83 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,44 yükselişle 11.197,53 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0364 yükselişle %3,793 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki tüm büyük endeksler haftayı %5 yükselişle tamamlama yolunda ilerliyor. Wall Street endeksleri haftaya yükseliş trendiyle başlamıştı ve S&P 500 Endeksi pazartesi ve salı günlerinde 2020’den bu yana en güçlü iki günlük ralliyi yakalamıştı. Ancak hisse senetleri çarşamba günü ralliyi sürdürebilme konusunda başarılı olamadı. Dow Jones Endeksi Çarşamba gününü %0,14 düşüşle kapatırken S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla %0,20 ve %0,25 geriledi.

CNBC’nin haberine göre yatırım araştırmaları firması Nationwide’ın Baş Yatırım Sorumlusu Mark Hackett, “Çok az kişi, piyasalardaki son hareketin bir ayı piyasası rallisinden daha fazlası olduğuna ikna olmuş durumda. Zira rallinin sürekliliğine ilişkin şüphecilik söz konusu. CEO'lardan, küçük işletmelerden, tüketicilerden ve yatırımcılardan gelen güven zayıf kalıyor. Küresel çaptaki kötümserlik, karşıt yatırımcı perspektifinden bakıldığında yükseliş eğilimi gösterse de, sarkacın dönme zamanını tahmin etmek zor" ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılarsa, enflasyonun yavaşlayıp yavaşlamadığını ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının ABD ekonomisini resesyona yakınlaştırıp yakınlaştırmadığını görmek için ekonomik verilere odaklanmış durumda.

Araştırma şirketi ADP'den gelen veriler, işletmelerin 208.000 istihdam eklediği eylül ayında işgücü piyasasının özel şirketler arasında güçlü kaldığını gösterdi. Bu rakam Dow Jones anketlerindeki 200.000 istihdam beklentisini geride bıraktı. Cuma günü, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu eylül ayı istihdam raporunu yayınlanacak. Söz konusu rapor FED’in faiz kararı konusunda yatırımcılara önemli bir ipucu sağlayacak.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları arttı

 

Küresel ekonomide sinirler yeterince gerilmedi

 

Wall Street kriptoya girmeye hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)