E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
25 Ağustos 2022 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Piyasalar Jackson Hole öncesi çelişkili sinyallerden etkileniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe karışık seyirle başladı. Wall Street endeksleri 3 seanstır devam eden düşüşlerin ardından geçtiğimiz gün yükselişle kapanmıştı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,10 düşüşle 32.935,82 puanda, S&P 500 Endeksi %0,29 artışla 4.152,80 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,51 yükselişle 12.494,94 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0020 yükselişle %3,111 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında Snowflake hisseleri şirketin gelirlerinin beklentileri aşmasının ardından %19 değer kazandı. 2023 mali yılı için hayal kırıklığı yaratan bir tahmin vermesinin ardından Salesforce hisseleri ise %7’nin üzerinde değer kaybetti.

Ham madde, enerji ve iletişim hizmetleri sektörleri S&P 500’ün en iyi performans gösteren bölümleri oldu. Yatırımcılar sağlık, tüketici ürünleri ve kamu hizmetleri sektörlerinden uzaklaştı. Dow Jones ve S&P 500 Endeksleri Çarşamba günü sınırlı bir yükseliş göstermişti. Endeksler öncesindeki üç seansta ise düşüşteydi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasaların gündeminde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda yapacağı açıklamalar bulunuyor. Perşembe günü itibariyle başlayan sempozyumda Powell’ın yapacağı açıklamalar yatırımcı kararlarına büyük ölçüde yön verecek. Yatırımcılar merkez bankasının yüksek enflasyonla mücadelesi ve FED yönetiminin faiz politikası hakkında ipuçları elde etmeye çalışacak.

SoFi Yatırım Stratejileri Başkanı Liz Young CNBC’deki açıklamasında, “Piyasa, faiz döngüsünün ortasında mı yoksa sonunda mı mü olduğumuza karar vermeye çalışıyor ve birkaç farklı sinyal gönderiyor. Jerome Powell'ın konuşmasında yarın ne olacağına dair haber almayı bekliyoruz. Birçok farklı yön işaretiyle birlikte sıkışıp kalmış durumdayız” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar ayrıca Cuma günü açıklanacak Kişisel Tüketim Harcamaları Endeksi’ni (PCE) de izliyor olacak. PCE raporu aynı zamanda FED’in en çok tercih ettiği enflasyon göstergelerinden birisi.

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı

 

ABD konut piyasasında yangın var!

 

ABD’de işsizlik maaşı başvurularında gerileme sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)