E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
22 Aralık 2021 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Noel tatili haftasının da etkisiyle yeni güne sakin başladı. Tesla CEO’su Elon Musk’ın %10’luk hisse satışı programını bitirdiğini açıklamasıyla otomotiv devinin hisseleri yeniden yükselişe geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,03 düşüşle 35.483,42 puanda, S&P 500 Endeksi %0,17 yükselişle 4.657,04 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,37 yükselişle 15.397,10 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0016 düşüşle %1,459 seviyesinde değerleniyor.

Korona virüsün Omikron varyantı endişeleriyle üç seans süren düşüş serisini geçtiğimiz gün sonlandıran ABD borsaları yeni güne sakin başladı. Wall Street yatırımcılarının Noel tatiline girmesi nedeniyle haftanın geri kalanında işlem hacminin düşük olması bekleniyor.

Yatırım devi Bernstein’ın makine üreticisi şirketlerin ekonomik büyümenin geri dönüşünden fayda sağlayacağına ilişkin açıklamalarının ardından Caterpillar hisseleri yeni günde %1,70’lik yükselişle başladı.

Ekonomideki göstergelerde de ABD’deki gayri safi büyüme beklentilerini destekleyecek veriler görüldü. Borsagundem.com’da yer alan habere göre ABD Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülkede bu yılın temmuz-eylül döneminde yüzde 2,1 olarak açıklanan GSYH büyümesinin yüzde 2,3’e revize edildiği bildirildi.

Ünlü CEO Elon Musk’ın bir podcast programında vergi sebebiyle %10’luk hisse satış hedefine ulaştığını açıklamasıyla birlikte Tesla hisseleri %4,71 oranında yükseldi.

S&P 500′ün 1953'ten bu yana ortalama mutlak günlük değişimini inceleyen yatırım firması Bespoke Investment Group'a göre, normalde piyasalar için en sakin ay olan Aralık ayı, şimdiye kadar 2021'in en değişken ayı oldu.

Wall Street'in "korku göstergesi" Cboe Volatilite Endeksi bu ayın başlarında 35'in üzerine yükselerek 20 ortalama sınırının üzerinde kaldı.

Yatırımcılar, hızla yayılan Omikron Covid varyantı, artan enflasyon ve aşırı kolay para politikasının sona ermesi endişeleriyle boğuşuyorlar. CNBC’nin haberine göre pek çok kişi, S&P 500'ün yaklaşık %24 değer kazandığı güçlü bir yılın ardından daha düşük getirili ve daha inişli çıkışlı bir yeni yıl bekliyor.

ABD’nin 3. çeyrek büyümesi yukarı yönlü revize edildi

 

Halka arzlarda tarihi rekor

 

İngiliz fon yöneticileri robotlar yenildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)