E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
06 Temmuz 2021 - 17:12 borsagundem.com

ABD borsaları Çinli teknoloji şirketi Didi’nin halka arzından bir hafta sonra Pekin yönetiminin soruşturmasına takılmasını değerlendiriyor. Endeksler 4 Temmuz tatilinin ardından ilk işlem gününe karışık başladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları ABD’deki 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatilinin ardından yeni haftaya karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,39 düşüşle 34.638,58 puanda, S&P 500 Endeksi %0,18 düşüşle 4.344,48 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,03 yükselişle 14.643,14 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0481 düşüşle %1,389 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları Çin Siber Uzay Dairesi’nin ABD borsalarında işlem gören Çin merkezli ulaşım ağı şirketi Didi’nin yerel uygulama marketlerindeki kullanımını yasaklamasının ardından %25 düşüş göstermesini değerlendiriyor. Geçtiğimiz hafta New York Borsası’nda halk arz olan Didi’ye yönelik Çin yönetiminin aldığı karar yatırımcılar tarafında şaşkınlıkla karşılandı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Çinli yetkililerin gelecek dönemde ülkedeki teknoloji şirketlerine olan siber güvenlik baskısını artırması bekleniyor.

Amazon’un lider değişikliğinin tamamlanmasının ardından Andy Jassy’nin resmen e-ticaret devinin başına geçmesi Wall Street yatırımcıları tarafından olumlu karşılandı. Amazon hisseleri yeni haftaya %2’ye yakın yükselişle başladı.

S&P 500, Cuma günü beklenenden daha iyi gelen istihdam raporu da dahil olmak üzere bir dizi sağlam ekonomik veriyle birlikte Ağustos ayından bu yana en uzun yükseliş serisine ulaştı. Endeks bugünü yükselişle kapatabilirse rekor serisini sekiz güne çıkarmış olacak. Son günlerde fiyat kazanç oranlarına ilişkin endişelerin sıklıkla dile getirildiği teknoloji hisselerinin endeksi Nasdaq da Cuma günkü seansı rekor seviyede bitiren endeksler arasındaydı.

Tüm bu yükselişlere karşın Wall Street yılın geri kalanında ilk yarıdaki güçlü getirilerin aksine daha düşük bir getiri aralığının oluşacağını öngörüyor. S&P 500 Endeksi yıl başından bu yana %16 oranında yükseliş gösterdi.

Morgan Stanley ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Michael Wilson CNBC’deki röportajında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

ABD ekonomisi patlama yapıyor. Ancak bu artık bilinen bir şey ve borsa buna tepki gösteriyor. Artık eskisi kadar açık olmayan bir şey varsa o bu büyümenin hangi fiyat seviyesine kadar gerçekleşebileceğidir. Daha yüksek maliyetler, genel pay piyasasının daralmasının bir başka nedeni olan daha düşük kar anlamına gelir. Hisse senedi piyasaları bu yaz işler kızışırken duraklama olasılığı yüksek.”

Çin’in teknoloji soruşturmaları Didi ile sınırlı kalmayacak

 

Çin, piyasalarındaki tedbirleri artırıyor

 

Wells Fargo’dan borsalar için ‘kıyamet günü’ tahmini

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)