E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü kayıpla tamamladı---

ABD borsaları günü kayıpla tamamladı

ABD borsaları günü kayıpla tamamladı
21 Eylül 2023 - 23:39 borsagundem.com

New York borsası haftanın dördüncü işlem gününü düşüşle tamamladı

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi 370 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,08 azalarak 34.070,42 puana indi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,64 düşüşle 4.330,00 puana, Nasdaq endeksi yüzde 1,82 kayıpla 13.223,99 puana geriledi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasının daha uzun süre kısıtlı kalacağına dair endişeler yatırımcıların risk iştahını azaltırken, pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, enflasyonun hedefe yaklaşması için daha katetmesi gereken uzun bir yol olduğunu söylemesi sonrası hazine getirilerindeki artışlar dikkati çekti.

ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili getirisi yaklaşık yüzde 4,5 ile Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, 2 yıllık tahvil getirisi de neredeyse yüzde 5,2 ile Kasım 2000'den bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı.

Analistler, Fed yetkililerinin öngörülerini içeren nokta grafiği dahil olmak üzere revize edilen ekonomik tahminlerin, faiz oranlarının gelecek yıl boyunca yüksek kalacağını gösterdiğini ve 2025'ten önce güvercin politikalara dönüş yapılacağı umutlarını zayıflattığını kaydetti.

ABD merkezli ağ teknolojileri şirketi Cisco'nun, siber güvenlik yazılım şirketi Splunk'u satın alacağını açıklaması sonrasında hisseleri, yaklaşık yüzde 4 değer kaybetti. Anlaşma haberi sonrasında Splunk'un hisseleri yüzde 21'e yakın yükseldi.

Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'un, merkezi ABD'nin New York şehrinde bulunan Fox ve News Corporation şirketlerinde yöneticiliği bırakacağını bildirmesi sonrasında Fox'un hisseleri yüzde 3 ve News Corporation'ın hisseleri yüzde 1,3 değer kazandı.

BİST'te 2023'ün son çeyreğinde 50 hissenin endeksi değişecek

 

BİST 2023'ün son çeyreği için hisselerin pazar dağılımlarını belirledi

 

Aralarında Burak Bayram Yaman'ın da bulunduğu 10 kişiye işlem yasağı

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 21/09/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler (21/09/2023)

 

Avrupa borsaları faiz kararlarının ardından düşüşle kapandı

 

Ege Gübre yüzde 150 oranında bedelsiz kararı aldı

 

BİST volatil seyreden 5 hisseye tedbir getirdi

 

Borsa günü 8 bin puanın üzerinde tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)