E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

ABD borsaları günü düşüşle kapadı
06 Nisan 2022 - 01:25 borsagundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard'ın, enflasyonla mücadele için Fed'in daha agresif olacağını açıklamasının ardından Wall Street yatırımcıları hızla satışa geçti. Endeksler günü ekside kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları karışık bir seyirle başladığı salı gününü düşüşle kapadı. Özellikle teknoloji hisseleri ağırlıklı Nasdaq sert bir düşüş yaşarken, endekslerdeki gerilemeye en büyük etken, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'ın düzenlenen bir konferanstaki konuşmasında, Fed'in enflasyonla mücadele için daha agresif olacağını söylemesi oldu. 

Haftanın ilk gününü yükselişle kapayan ABD borsaları, salı gününe, tahvil piyasalarındaki uyarı sinyalleri ve Ukrayna'daki savaşın yol açtığı endişelerin hakim olduğu bir ortamda başladı. 

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi ve Fed Başkan Yardımcısı Adayı Lael Brainard'ın 'şahin' konuşması yatırımcıları ürküttü. Brainard, Fed'in enflasyonu kontrol edebilmek için faizleri daha fazla artıracağını ve bilançolarda daha fazla küçülmeye gideceğini söyledi.

Yatırımcıların hızla satışa yönelmesinin ardından teknoloji ağırlıklı Nasdaq, sert bir düşüş yaşadı. Wall Street'in ana endeksleri, Federal Rezerv Başkanı Lael Brainard'ın yatırımcıları merkez bankasının enflasyonu kontrol etmek için potansiyel agresif eylemleri hakkında korkutmasının ardından teknoloji ve diğer büyüme stoklarındaki zayıflığın sürüklediği Salı günü düştü.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, keskin bir düşüşe imza attı. 

RESESYON OLASILIĞI ARTTI MI?

Invesco'nun küresel piyasa stratejisti Kristina Hooper, Brainard'ın yorumları "Fed'in daha agresif olmaya hazır olduğu noktasına getirdi" dedi.

Hooper, "Bunun, resesyon olasılığını artıracağına dair endişeler nedeniyle hisse senetleri üzerinde kesinlikle olumsuz bir etkisi var. Fed'in agresifleştikçe yumuşak bir iniş yapması giderek daha zor olacak" diye konuştu. 

KAPANIŞ PUANLARI

S&P 500 Endeksi günü 57.52 puan ve yüzde 1.26 oranında düşüşle 4.525,12 puanla kapadı. Günün en sert düşüşünü yaşayan Nasdaq Endeksi 328.39 puan ve yüzde 2.26 oranında düşerek 14,204,17 puana geriledi. Dow Jones Sanayi Endeksi ise 280.70 puan ve yüzde 0.80 oranında düşüşle günü 34.641.18 ile kapadı.

Yatırımcıların Fed'e odaklanması bu akşam açıklanacak Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarının yayımından önce de devam edecek. 

Yatırımcıların odaklandığı bir diğer konu da Rusya-Ukrayna savaşı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Burça'da Rusların katliam yaptığını açıklayarak "Onunla (Putin) ile masaya oturmam" şeklindeki açıklamaları yatırımcıları "Kriz daha da devam edecek" endişesine sevk etti. 

ABD'de hizmet sektörü toparlanıyor

 

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Açığa satışta artış var

 

Borsada hacmi yüksek hisseler

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul 2 hisseyi tedbir kapsamına aldı

 

Borsa İstanbul kapanış rekorunu tazeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)