E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed tutanakları sonrası karışık seyirle kapandı---

ABD borsaları Fed tutanakları sonrası karışık seyirle kapandı

ABD borsaları Fed tutanakları sonrası karışık seyirle kapandı
18 Şubat 2021 - 00:22 borsagundem.com

Sanayi hisselerin kazanımlarıyla S&P 500 ve Nasdaq'tan pozitif ayrışan Dow, Fed tutanaklarının açıklanmasıyla kazançlarını artırdı. Teknoloji hisselerindeki değer kayıpları S&P 500 ve Nasdaq'ın eksiden kurtuluşunu engelledi

Salı gününü karışık bir seyirle kapatan ABD borsaları Çarşamba gününe düşüşle başladı. 

Beklenenden iyi gelen ekonomik verilere rağmen gün içinde ekside kalan endeksler kapanışa doğru karışık bir seyir izledi.

Warren Buffett’in Berkshire Hathaway Inc’in Salı günü şirketlerdeki büyük yatırımları açıklamasından sonra Verizon hisseleri yüzde 5,2 ve Chevron hisseleri yüzde 3 yükseldi. Bu hisselerdeki yükselişler Dow Jones, bu hisselerin de yardımıyla yükselmeye başladı. 

Teknoloji hisseleri S&P 500 ve Nasdaq'ta kayıplara yol açtı. Teksas petrol üretiminde aşıı soğuklar nedeniyle duran ham petrol fiyatlarındaki yükseliş S&P 500'deki enerji sektörü hisselerini yükseltti ancak bu yükseliş S&P 500'ün pozitif banda geçmesi için yeterli olmadı. 

FED TUTANAKLARININ AÇIKLANMASI

Gün sonuna doğru Amerika Merkez Bankası Fed, Ocak ayı politika toplantısı tutanaklarını yayımladı.

Toplantının tüm katılımcıları, uyumlu bir para politikası sürdürme kararını destekledi. Fed, enflasyon yüzde 2'ye yükselene kadar faiz oranlarını sıfıra yakın sabitleme sözü verdi. Fed'in bu tavrı salı günü faiz artışları nedeniyle oluşan yatırımcı endişelerini azalttı. 

Tutanaklarda, ekonominin hedeflerden uzak olmasıyla önemli ilerlemenin sağlanmasının muhtemelen biraz zaman alacağı kaydedildi.

Fed açıklaması sonrası S&P 500 ve Nasdaq kayıplarının bir bölümünü daha giderirken Dow, kazançları artırdı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 90,27 puan ve yüzde 0,29 oranında artarak 31,613,02 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 1,26 puan ve yüzde 0,03 oranında kayıpla 3,931,33 seviyesine, Nasdaq da 82,00 puan ve yüzde 0,58 oranında düşüşle 13,965,50 seviyesine geriledi.

HİSSE PERFORMANSLARI

Wells Fargo hisseleri, bir raporun borç verenin risk yönetimiyle ilgili önerilerinin Fed tarafından kabulünün ardından yüzde 5,2 değer kazandı.

Kanadalı e-ticaret yazılım devinin 2021'de daha yavaş gelir artışı olduğunu ima etmesinden sonra Shopify Inc'in ABD'de listelenen hisseleri yüzde 3,3 değer kaybetti. Aşıların piyasaya sürülmesi, insanları çevrimiçi alışverişte artışla işaretlenmiş bir yılın ardından mağazalara geri dönmeye teşvik etti.

EKONOMİK VERİLER

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, perakende satışlar, ocakta aylık yüzde 5,3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde artış kaydetti.

Ülkede sanayi üretimi de ocakta aylık bazda yüzde 0,9 artarak piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Üretici Fiyat Endeksi ise (ÜFE) ocakta aylık yüzde 1,3 artarak Aralık 2009'dan bu yana kaydedilen en yüksek artışı gösterdi.

Analistler, tüketici harcamaları ile üretici fiyatlarındaki artışın enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırdığını belirtti.

Fed tutanakları: Ekonomik koşullar hedeflerin uzağında

 

Buffett'ın gizlice yatırım yaptığı 3 hisse

 

ABD'de sanayi üretimi açıklandı

 

ABD'de ÜFE'de büyük artış

 

Avrupa borsaları günü ekside tamamladı

 

Borsa karışık seyirdeki günü ekside tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)