E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett'ın gizlice yatırım yaptığı 3 hisse---

Buffett'ın gizlice yatırım yaptığı 3 hisse

Buffett'ın gizlice yatırım yaptığı 3 hisse
17 Şubat 2021 - 14:21 borsagundem.com

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in üç yeni hisseye gizlilik statüsünde yatırım yaptığı ortaya çıktı. Haberin ortaya çıkmasıyla telekomünikasyon, enerji ve sigorta alanındaki üç şirketin hisseleri yükseliş gösterdi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffet’ın yönettiği Berkshire Hathaway geçtiğimiz birkaç ay içerisinde Apple’daki yatırımlarının bir kısmını çekti. Berkshire’in üç yeni şirketten gizlice alım yaptığı da ortaya çıktı.

Bloomberg’in haberine göre Buffett’ın yatırım firması telekomünikasyon şirketi Verizon Communications, sigorta şirketi Marsh & McLennan ve petrol şirketi Chevron’dan alım gerçekleştirdi. Salı günü yayınlanan şirket raporuna göre gizlilik statüsü yapılan alımlar üçüncü çeyrek bilanço raporunda açıklanmadı. Söz konusu haberin yayılmasının ardından üç şirketin hisseleri de yükseliş gösterdi.

Habere göre Apple hisselerinde azaltılan payla birlikte Berkshire’ın 2020 sonundaki Apple hisselerinin değeri 120 milyar dolar oldu. iPhone üreticisi şirket halen Berkshire’ın en çok tercih ettiği hisse konumunda.

Geçtiğimiz yıl korona virüs pandemisinin tüm ABD’yi etkisi altına almasıyla birlikte Buffett ve yatırım vekilleri, Todd Combs ve Ted Weschler şirket portföylerini yeniden şekillendirdiler. Şirket, salgın sırasında iyi iş çıkaran ancak tüketici finansmanı ve ticari gayrimenkule karşı savunmasız olan bankacılık sektörüne büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Berkshire son birkaç ayını bankalardaki pozisyonlarını hafifletmekle geçirirken Bank of America gibi hisselerdeki pozisyonlarını ise korudu.

Berkshire bazı bankalardaki iştiraklerini de kesti. JP Morgan Chase, PNC Financial ve M&T’deki hisselerini satan yatırım firması Wells Fargo’daki hisselerini de %59 oranında azalttı. Buffett’ın firması ayrıca Merck, Abbvie ve Bristol-Myers Squibb gibi ilaç şirketlerindeki hisselerini de arttırdı. Berkshire Pfizer’da yakın zamanda gerçekleştirdiği yatırımları da sonlandırdı.

Buffett’ın firması ayrıca madencilik şirketi Barrick Gold’taki yatırımlarından da çıkış yaptı. Söz konusu yatırım Buffett’ın değerli metaller konusundaki görüşleri de düşünüldüğünde yatırım dünyasında şaşkınlık uyandırmıştı. Berkshire ayrıca General Motors’taki hisselerini de azaltarak dördüncü çeyrek sonunda elindeki hisselerin değerini yaklaşık 3 milyar dolara kadar indirdi.

Borsa efsanesinin yaptığı bazı yatırımlar oldukça büyük. Berkshire petrol şirketi Chevron’a 2020’nin sonunda 4,1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Buna karşın Marsh & McLennan’dan alınan hissenin değeri ise 499 milyon dolardı. Berkshire daha önce yatırım yaptığı ancak 2019 yılında çekildiği Verizon şirketinde 8,6 milyar dolarlık hisse biriktirdi.

Petrol fiyatları süper döngüye mi hazırlanıyor?

 

Küresel yatırımlara boğalar hükmediyor

 

Altın fiyatları tahvil baskısı altında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)