E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
29 Nisan 2022 - 17:18 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni günde kayıpla başladı. Amazon’un zarar bildiren bilançosu Nisan ayı boyunca devam eden satış dalgasının etkisini ayın son işlem gününe de taşımasına sebep oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son gününe düşüşle başladı. Nasdaq Endeksi Mart 2020’den bu yana en kötü aylık performansını kaydetmeye hazırlanıyor. Nisan ayı satış dalgasının son kurbanı ise Amazon hisseleri oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 düşüşle 33.893,82 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 azalışla 4.265,17 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,23 düşüşle 12,840,48 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0549 yükselişle %2,867 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın parasal sıkılaştırma politikaları, yükselen tahvil faizleri, kalıcı hale gelen enflasyon, Çin’de artan Kovid vakaları ve Ukrayna’da devam eden savaş gibi bir diz krizle mücadele ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Nasdaq Endeksi, Kovid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana en kötü aylık performansı olan %10'dan fazla düştü. Dow Jones Endeksi aylık bazda %2’nin üzerinde düştü. S&P 500 Endeksi ise aynı süreçte %5,4 oranında düşüş gösterdi.

Teknoloji hisseleri, yüksek faiz oranlarının şirket değerlemelerine zarar vermesiyle ve Ukrayna’daki savaş ve pandemi sebebiyle oluşan tedarik zinciri sorunlarının işletmeleri zor durumda bırakmasıyla Nisan ayı boyunca gerçekleşen satışlarının merkez üssü oldu.

Cuma günü Amazon hisseleri, e-ticaret devinin sürpriz bir şekilde zarar bildirmesinin ardından %10’dan fazla düştü. Amazon hisseleri son 8 yıldaki en sert düşüşünü gerçekleştiriyor.

CNBC’nin haberine göre varlık yönetimi şirketi Marketfield’ın Yönetim Kurulu Başkanı Michael Shaoul konuyla ilgili açıklamasında, “Mevcut piyasa performansı, uzun ve acı verici bir ‘düzeltme’den daha rahatsız edici bir şeye geçiş yapmakla tehdit ediyor. Hisse fiyatlarının düşmesinden daha önemli olma eğilimi gösteren şey, bu derin bir düşüşü onarmak için gereken sürenin uzunluğudur” dedi.

Shaoul, “Örneğin Mart 2020'de çok keskin düşüşler görüldü, ancak aynı derecede hızlı toparlanmalar yaşandı. Mevcut durumda, 2021 rallisi sırasında piyasalara katılan yatırımcı gruplarına uzun vadeli kayıplar getirme olasılığı çok daha yüksek görünüyor. En uygun ifadeyle ürpertici bir ayı piyasası ağlarını istikrarlı bir şekilde geçmişin piyasa liderlerine doğru genişletiyor” ifadelerine yer verdi.

Nasdaq 100 Endeksi'nde 1,8 trilyon dolarlık kayıp

 

ABD'de enflasyon göstergesi 40 yılın zirvesinde

 

ABD’de emlak balonu işaretleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)