E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
29 Ağustos 2022 - 16:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya moralsiz başladı. Jackson Hole sonrası hayal kırıklığına uğrayan yatırımcılar hafta boyunca FED yetkililerinin açıklamlarını ve ağustos ayı istihdam raporunu izleyecek


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları pazartesi gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar daha sıkı para politikası ve faiz oranlarının daha da fazla yükseltileceği endişelerini fiyatlandırıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,58 düşüşle 32.094,98 puanda, S&P 500 Endeksi %0,43 azalışla 4.040,09 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,27 düşüşle 12.108,62 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0635 yükselişle %3,098 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’da yaptığı 8 dakikalık konuşmanın ardından sert bir satış dalgasına maruz kaldı. Powell’ın açıklamalarının ardından FED’in önümüzdeki aylarda agresif para politikasını değiştireceği umutları karşılıksız kaldı.

Cuma günü Dow Jones Endeksi 1008 puan düşerek mayıs ayından bu yana en kötü performansını gösterdi. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %3,4 ve %3,9 düşerek haziran ayından bu yana en kötü gününü geçirdi. Düşüşlerin ardından yatırımcıların Wall Street endekslerinde ağustos ayında elde ettiği tüm kazançlar silindi.

CNBC’nin haberine göre, yatırım danışmalığı firması Bensignor Investment Strategies’in başındaki isim Rick Bensignor, “Yatırımcılar son zamanlardaki risk almaya yatkın pozisyonlarını yeniden azalttı. Bu tablo son dönemdeki risk iştahını daha kalıcı bir duruş olarak adlandırmak için çok erken olduğu görüşümüzü destekliyoruz. Şimdiyse (riskli ticareti göze alanlar için) bunun pahalıya mal olma ihtimali daha yüksektir” ifadelerine yer verdi.

Hafta sonu Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel’in açıklamaları Wall Street’te de yankı buldu. Schnabel merkez bankalarının ekonomileri resesyona soksa bile enflasyonla mücadelenin devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Hafta boyunca ekonomi gündeminin yoğun olması bekleniyor. Salı günü FED Başkan Yardımcısı Leal Brainard’ın yapacağı açıklamada ve hafta içerisinde diğer FED yetkililerinin yapacağı açıklamalarda ABD Merkez Bankası’nın para politikasına ilişkin daha fazla ipuçları aranacak. Cuma günü açıklanacak ağustos ayı ABD tarım dışı istihdam raporu da yatırımcıların gündeminde.

Portföylerde spekülatif hisselere yer var mı?

 

Haftaya Jackson Hole etkileri ile başlayacağız

 

Jackson Hole sonrası piyasalar yeni haftada negatif

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)