E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
26 Ağustos 2022 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED Başkanı Powell’ın Jackson Hole açıklamaları öncesinde düşüşle açıldı.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcıların tüm dikkati ise gün içerisinde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda yapacağı açıklamalarda.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,02 düşüşle 33.285,96 puanda, S&P 500 Endeksi %0,25 azalışla 4.188,56 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,47 düşüşle 12.579,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0174 yükselişle %3,047 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ekonomi çevreleri dört gözle Türkiye saati ile 17:00’da FED Başkanı Powell’ın yapacağı açıklamaları bekliyor. Yatırımcılar FED’in en çok tercih ettiği enflasyon göstergelerinden biri olan kişisel tüketici harcamaları verilerini izledi. Rakamlarda temmuz ayında fiyat artışlarının yavaşladığı görüldü.

Powell’ın açıklamaları üzerinden yatırımcılar FED’in geleceğe ilişkin politikalarına ilişkin yeni işaretler bekliyor. Çoğunluksa Powell’ın FED’in faiz oranlarını artırarak enflasyonu yavaşlatacağı sözünü yinelemesini bekliyor. Yatırımcılar FED’in eylül ayındaki para politikası toplantısında faiz oranlarını yarım puan mı yoksa 75 baz puan mı artıracağı konusunda bölünmüş durumdalar.

CNBC’nin haberine göre UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele Cuma günü paylaştığı notta, “Son ABD ekonomik verileri cesaret verici oldu ve FED’in yumuşak bir iniş yapma olasılığını artırdı. Ancak piyasaların bu senaryoyu fiyatlama konusunda bir miktar ileri gitmiş olabileceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Jackson Hole’da dağ fare mi doğuracak?

 

Dolar için kritik gün

 

Wall Street’te sert düşüş sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)