E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te sert düşüş sinyali---

Wall Street’te sert düşüş sinyali

Wall Street’te sert düşüş sinyali
26 Ağustos 2022 - 15:01 borsagundem.com

Dev para yöneticilerinin gözde hisseleri 3. çeyrekte zayıf performans gösterdi. RBC analistlerine göre bu tablo gelecek aylarda ABD borsaları genelinde bir satış dalgasını işaret ediyor olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük hedge fonlarının sahip olduğu en popüler hisseler borsalarda düşük performans göstermeye başladı. MarketWatch’un haberine göre, sermaye piyasaları şirketi RBC’nin analist ekibi söz konusu düşüşün Wall Street genelinde yeni bir satış dalgasının habercisi olabileceğini belirtiyor.

RBC’nin ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Lori Calvasina tarafından yönetilen strateji ekibi uzun yıllardır hedge fonlarının tercih ettiği en gözde hisse senetleri bir araya toplayan portföy sepetlerini takip ediyor. S&P 500 endeksinde bulunan söz konusu hisseler dünyanın en büyük 300 hedge fonu tarafından sıklıkla satın alınıyor. Analistler, hedge fonlarının çeyrek sonu hisse senedi varlıklarının dökümünü yayınlamasının ardından Hisse sepetini yılda dört kez güncelliyor.

Analistler söz konusu hisse sepetini oluşturmalarının ardından ilginç bir gerçeği fark etti: Hedge fonların popüler tercihi olan hisseler zayıf performans göstermeye başladığında bu tablo S&P 500 Endeksi’nde de geniş tabanlı bir satış dalgasının başlayacağını işaret ediyor.

RBC analistleri benzeri bir durumun 2018’de de yaşandığını belirtiyor. 2018’de de hedge fonlarının popüler hisse senedi tercihlerinin zayıf performans göstermesinden bir ay sonra dördüncü çeyrekte S&P 500 Endeksi’nde satış dalgası görüldü.

Analistler göstergenin diğer yönde de geçerli olduğunu belirtiyor. Calvasina ve ekibi bu hisselerin nisan ve mayıs aylarında yüksek performans göstermesinin ardından borsalarda kısa vadeli dibe ulaşıldığı konusunda iyimser hale geldiklerini belirtiyor.

Ancak RBC araştırmasına göre söz konusu hisse sepeti geçtiğimiz haftalarda yeniden düşük performans göstermeye başladı. Analist ekibinden yapılan açıklamada, “Hisse sepetindeki isimlerin sadece %25’inin S&P 500’den daha iyi performans gösterdiği 2022’nin 3. çeyreğindeki zayıflık yakından takip ettiğimiz bir şey. Önümüzdeki aylarda hisse senetlerinin genelini kapsayan bir volatilite patlamasının yaklaşmaya hazır olduğunun sinyalini verebilir” ifadeleri kullanıldı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarındaki büyük teknoloji hisseleri, Microsoft, Alphabet, Amazon, Meta, Apple ve Tesla hedge fonlarının en çok tercih ettiği hisse senetleri arasında yer alıyor. Bu hisse senetlerinin büyük çoğunluğu, Ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve son on yılın büyük bir kısmında S&P 500’deki rallilere liderlik etti. Teknoloji devleri aynı zamanda 2022’nin ilk yarısındaki satışlardan da en sert etkilenen hisseler olarak öne çıktı.

Yüksek enflasyon şirketlere yarıyor

 

Jackson Hole’da dağ fare mi doğuracak?

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)