E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
13 Aralık 2021 - 17:55 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz hafta sergilediği güçlü performansın ardından FED haftasına ekside girdi. Yatırımcıların gündeminde Omikron varyantı, ABD enflasyon verileri ve hafta içi yapılacak FED toplantısı bulunuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları şubat ayından bu yana en iyi haftasını geçirmesinin ardından yeni haftaya düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 düşüşle 35.924,72 puanda, S&P 500 Endeksi %0,15 azalışla 4.706,01 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,19 düşüşle 15.600,79 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0298 düşüşle %1,456 seviyesinde değerleniyor.

 ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü ve ABD Başkanı Joe Biden’ın Sağlık Danışmanı Anthony Fauci, korona virüse karşı güçlendirici aşılanmanın ‘optimal koruma’ sağladığını ancak tam aşılanma tanımının değişmediğini açıklamasının ardından Moderna hisseleri güne %2,49’luk yükselişle başladı.

JPMorgan’daki notunu yükselten dev teknoloji şirketi Apple tarihin ilk 3 trilyon dolarlık şirket olma hedefine bir adım daha yaklaştı. Apple hisseleri yeni günde %0,34 oranında değer kazandı.

ABD borsalar Cuma günü açıklanan 39 yılın en yüksek enflasyon rakamlarına rağmen rekor seviyede kapanan haftayı takip ediyor. Geçtiğimiz hafta Dow Jones Endeksi %4’lük yükselişle dört haftalık düşüş serisini kırmış ve Mart ayından bu yana en güçlü performansını göstermişti. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %3,8 ve %3,6 oranında yükselerek Şubat ayının başlarından bu yana en iyi haftalık performansını sergilemişti.

Wall Street endeksleri yüzde 6,8’le Kasım ayında 1982’den bu yana yıllık bazda gelen en yüksek enflasyon rakamlarını sindiriyor. Dow Jones anketine göre ekonomistlerin enflasyon beklentileri yüzde 6,7 seviyesindeydi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yüksek enflasyon verileri hafta içerisinde gerçekleşecek olan ABD Merkez Bankası (FED) toplantısının çıktılarını değiştirebilir. Ünlü ekonomist Mohamed El-Erian konuyla ilgili açıklamasında FED’in enflasyon kontrolünü ve itibarını korumak için varlık alımlarını yavaşlatma oranını iki kattan daha fazla hızlandırması gerekebileceğini söyledi.

CNBC’nin haberine göre BlackRock’ın Küresel Sabit Gelirli Yatırımlar Baş Yöneticisi Rick Riader ABD’deki yüksek enflasyona ilişkin açıklamasında, “Gerçek şu ki, enflasyonun bir süre daha yüksek kalması muhtemeldir ve inatçı enflasyon riskleri devam etmektedir. Ancak baz etkilerinin geçmesiyle ve gelecek yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar tedarik zinciri sıkıntılarının hafifletilmesiyle enflasyonun yavaş yavaş daha rahat seviyelere çekilmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Ünlü ekonomistin bomba FED beklentisi

 

Borsa rallisinin itici gücü hisse geri alımları

 

Balon varlıklardan kaçan yatırımcılar kazanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)