E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD 7 milyar doları çöpe atıyor---

ABD 7 milyar doları çöpe atıyor

ABD 7 milyar doları çöpe atıyor
24 Ekim 2013 - 08:00 borsagundem.com

Amerikalılar, Afganistan'da yıllardır kullandığı her türlü eşyayı teröristlerin eline geçmesin diye hurda haline getiriyor

Önümüzdeki yılın sonunda, küçük bir kısmı hariç askeri birliklerini Afganistan'dan çekmeye hazırlanan ABD, geride 7 milyar dolar değerinde eşya ve alet bırakıyor. Bagram kentindeki üste bulunan bir askeri hangarı satış için kullanan Amerikan yönetimi, teröristlerin saldırıda kullanmasına engel olmak için, bırakacağı eşyaları hurda haline getirip satıyor. Televizyondan buzdolabına, ev eşyalarından pratik araç-gereçlere kadar her şeyin bulunduğu Bagram'daki hangar, Afgan iç pazarında hurdacılık yapan aracılara iyi para kazandırıyor. Yapılan işlemle ilgili açıklamada bulunan Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma ve Lojistik Ajansı Sözcüsü Michelle McCaskill, "Askeri materyalin dışında kalan birçok parça, tehlike oluşturabilir. Örneğin, kronometreler kolaylıkla bomba yapımında kullanılabilir" dedi. Afganistan'da 1979-1989 yılları arasındaki Sovyetler Birliği işgali döneminden kalma çok sayıda askeri ekipman, tank ve aracın halen ülkenin birçok noktasında terk edilmiş halde bulunduğu belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)