E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB doğal gaz tedarikçileri depolamaya odaklanacak---

AB doğal gaz tedarikçileri depolamaya odaklanacak

AB doğal gaz tedarikçileri depolamaya odaklanacak
08 Mart 2022 - 13:07 borsagundem.com

Avrupa Birliği (AB) gaz tedarikçilerinin yüksek tüketici fiyatları konusunda harekete geçmeye hazırlanıyor

Ticaret kuruluşu Eurogas dün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) gaz tedarikçilerinin yüksek tüketici fiyatları konusunda harekete geçme ihtiyacının kesinlikle farkında olduklarını ve depolama yükümlülüklerini değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Avrupa Komisyonu'nun, Ukrayna'daki savaşın Rus doğalgazının AB'ye akışının kesintiye uğramasından korkulmasına yol açması nedeniyle rekor gaz fiyatlarına tepki verme ve kış tedarikini güvence altına alma önlemlerinin bir parçası olarak Salı günü depolama yükümlülükleri önermesi bekleniyor.

Eurogas genel sekreteri James Watson Montel'e verdiği demeçte, "Bütün ülkelerin depolama kapasitesine sahip olmadığını akılda tutmalıyız, bu nedenle Fransa ve İtalya'daki gibi sınırlı depolama yükümlülükleri gerçekçi olabilir. Bu nedenle, ulusal kapasiteleri ve tabii ki komşu ülkeleri destekleme ihtiyacını dikkate alarak depolama yükümlülüklerini değerlendirmeye hazırız" dedi.

Avrupa Komisyonu, Montel tarafından görülen bir plan taslağına göre, bloğun gelecek kışa iyi hazırlanmasını sağlamak için bu yıl 30 Eylül'e kadar AB gaz deposunun ortalama en az %80 oranında doldurulması çağrısında bulunacak.

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 30 arttı

 

Nükleer Düzenleme Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı

 

Gazprom'dan gaz fiyatları uyarısı: Yükseliş devam edebilir

 

Başkent Gaz rekor temettünün ikinci dilimini dağıtacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)