E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAB bankalarla anlaşamadı---

AB bankalarla anlaşamadı

AB bankalarla anlaşamadı
24 Haziran 2013 - 08:25 borsagundem.com

Banka birliğine yönelik görüşmelerden sonuç alınamamasının ardından AB liderleri bu hafta piyasalardaki çalkantıları önlemeya çalışacak

Avrupa'da ortak bankacılık birliğine ilişkin kurallara dair görüşmelerde başarısız olan Avrupa Birliği liderleri bu hafta piyasalarda yeniden çalkantıların görülmesini önlemeye çalışacak.
Bankalara ilişkin çözüm ve toparlanma planı kapsamında sorunlu bankaların zarar yazması konusunda anlaşmaya çalışan Avrupa Birliği Maliye Bakanları'nın haftasonu Lüksemburg'daki görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Eurogrup, AB liderlerinin Brüksel'deki zirvesinin bir gün öncesinde 26 Haziran'da bir araya gelecek.
Pİyasalardaki anlık sakinliğe aldanılmaması gerektiğinin altını çizen Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, "Aksine, her ihtimale karşı hazırlıklı olduğumuzdan emin olmalıyız" açıklamasında bulundu.
Avrupalı liderlerin neredeyse bir yıl önce üzerinde anlaştıkları bankacılık birliğinde yerlerinde saymaları, 4. yılına giren krizin aşılmasındaki öfkeye dikkat çekiyor. ABD'nin parasal genişleme önlemlerini azaltma ihtimaliyle çalkantı yaşayan küresel piyasalarla birlikte, geçtiğimiz yıl piyasalardaki sakinlikten faydalanan Euro Bölgesi liderleri bu kez o kadar şanslı olmayabilir.
Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın koalisyon ortaklarının, devlet televizyonu ERT'nin kapatılmasına ilişkin tartışmanın ardından hükümetten ayrılma ihtimali, Yunanistan'daki endişeleri tırmandırdı.
Euro geçtiğimiz hafta dolar karşısında yüzde 2 değer kaybederek 1.3122'e geriledi; İspanya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi ise 3 Mayıs'taki yüzde 4.04'lerden yüzde 4.91'e çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)