E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB, ambargolarını gevşetiyor---

AB, ambargolarını gevşetiyor

AB, ambargolarını gevşetiyor
25 Kasım 2013 - 10:56 borsagundem.com

Avrupa Birliği, İran'a yönelik yaptırımları Aralık ayında gevşetecek

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bugün yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'nin (AB) İran'a yönelik yaptırımları en erken Aralık ayında gevşetebilecek gibi göründüğünü söyledi.
AB'nin 28 üye ülkesi İran'a yönelik yaptırımları önümüzdeki haftalarda yapılacak olan AB dışişleri bakanları zirvesinde oylayacak. İmzlanan anlaşmanın geçerli olabilmesi için oylamada kararın oybirliği ile alınması gerekiyor.
 
Fransa Dışişleri Bakanı konuya ilişkin açıklamasında İran'a yönelik yaptırımlardaki gevşemenin sınırlı, belirli hedeflere yönelmiş ve geri döndürülebilir adımlar olacağını ve İran'ın taahhütlerini yerine getirmemesi halinde iptal edilebileceğini dile getirdi.
 
Bakan, İran'a yönelik yaptırımlar arasında kaldırılacak en büyük yaptırımın otomotiv sektöründekiler olacağını belirtti.
 
İran'a yönelik yaptırımlar nedeniyle Fransız oto üreticileri PSA Peugeot Citroen ve Renault SA geçtiğimiz yıl ülkedeki operasyonlarını kapatmışlardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)