E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem81 yıldır minnet ve hasretle anıyoruz---

81 yıldır minnet ve hasretle anıyoruz

81 yıldır minnet ve hasretle anıyoruz
10 Kasım 2019 - 08:07 borsagundem.com

Ulu Önder Atatürk 8 Kasım 1938 akşamı derin bir komaya girdi. Komadan önce son sözleri “Aleykümselam” oldu. 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumdu...

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81'inci yıl dönümü. Ulu önder Atatürk yıllar boyunca cepheden cepheye kurtuluşumuz için koştu. Kendini sadece Cumhuriyet'in kurulmasına ve milletin kalkınmasına adamış, sağlığına dikkat etmemişti. 1938 yılı başlarında Yalova'da iyice güçten düştü ve hastalandı. 26 Mayıs'ta Ankara'ya döndükten sonra tedavi ve istirahat için İstanbul'a gitti. Karaciğer yetmezliği yaşıyordu. Deniz havası iyi geldiği için, Savarona Yatı'nda dinlendi.

CENAZESİ KATAFALKA YERLEŞTİRİLDİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşı 16 Kasım 1938'de İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda yer alan büyük tören salonundaki katafalka yerleştirildi.

DUALARLA UĞURLANDI

Ancak hastalığı ağırlaştı. Ata'mız Temmuz sonlarında Dolmabahçe Sarayı'na nakledildi. Bu sırada ise tek isteği 1 Kasım 1938'de TBMM'nin açılış töreninde bulunmaktı. Ancak olmadı. Hastalığı iyice ilerlemişti. 8 Kasım akşamı derin komaya giren Gazi'nin son sözleri, “Aleykümselam” oldu. Atatürk 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Ata'nın ölümü Türkiye'de derin üzüntü yaratırken, dünyada da geniş yankı buldu.

DOLMABAHÇE'DEN ÇIKARILDI

Atatürk'ün naaşı 19 Kasım 1938'de İstanbul Dolmabahçe Sarayı'ndan düzenlenen törenle çıkarıldı.

ETNOGRAFYA MÜZESİ'NE NAKLEDİLDİ

Ulu Önder Atatürk'ün naaşı 21 Kasım 1938'de düzenlenen törenle Etnografya Müzesi'ne nakledildi.

TÖRENLE ANITKABİRE GETİRİLDİ

10 Kasım 1953'te Ulu Önder Atatürk'ün naaşı Etnografya Müzesi'nden düzenlenen törenle alınarak Anıtkabir'e getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...10 Kasım 2019 19:14

    atatürk... ya sev... ya terk et... bukadar açık vede net...

  • Checktelster 12 Kasım 2019 21:52

    Bayrağını ,ülkeni, Milletini ,Ekmek yediğin bu yeri sevmek faşişlik mi. Sevmiyorsan herhalde lawrence akrabalarının yanına gidebilirsin.

  • Şiir gibi10 Kasım 2019 22:30

    Faşist kafa.

  • fafa10 Kasım 2019 16:31

    İnternetten baktım,Atatürk zamanında hem de savaştan yeni çıkmış bir ülke 46 tane fabrika yapmış,şayet bu durumu devam ettirebilseydik ,şimdi dünya lideriydik.İşin garibi yenilemek yapılan fabrikaları teknolojiye uydurmak yerine hepsini sattık.

  • w10 Kasım 2019 14:35

    bir eşin yok.seviyoruz seni.mekanın cennet olsun

  • ATAYA MİNNET...10 Kasım 2019 10:41

    Atatürk, kurucu liderdir... Atatürk daim kalıcı...diğer tüm yöneticiler geçicidir... millet istediğine  oy verse de, Atatürk'e beslediği saygı ve sevgi daima ağır basmaktadır. Atatürk..kurtarıcı lider...devrimci lider...Türk ulusunun ve milletini tek bayrak altında toplamış bir dahidir... osmanlının anlaşmaları imzalaması, düşman işgali ile sonuçlandı.... işgal edilen osmalının onlarca ırk ve kökenlilerini birbirine düşürmek isteyen, ingiltere.. rusya.. yunanistan.. fransa.. italya .. bazı hindistan ve adı yok olmuş devletler karşısında milli birlik kurulmuş... ulusculuk doğmuştur... o yüzden ki, Türk birliği ve ulusculuk modeli TÜRKİYEYİ kurmuş, dünyada tanınmasına vesile olmuştur. bu birliği içeride ve dışarıda bozmak isteyenler hep olacaktır. Her kılığa gireceklerdir unutma...savaş meydanlarında kazanılan zaferler, devrimlerle ve inkılalarla sürmüştür. 

  • Cezmi10 Kasım 2019 13:30

    Atamızın ve silah arkadaşlarının şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakalıkları unutulmaz. Bu vatana her türlü kumpası hazılayan ve düşmanlarımızla işbirliği yapan örgütler cemmatler ve hatta vakıflar hatta ve hatta partiler var Atatürk ün yaptığı gibi bunlar temizlenmeden işler düzelmeyecek Demokrasinin arkasına sığınıp özerklik kapyasını masumane göstermeye çalışan bölücüler ve onların destekçileri asla hedeflerine ulaşamayacaklar

  • Atam10 Kasım 2019 09:02

    Kalbimde yaşıyor, ilkelerini benimsiyorum.

  • erol g.10 Kasım 2019 08:41

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YERYÜZÜNE GELMİŞ GEÇMİŞ EN ŞEREFLİ İNSANLARDANDIR SONSUZA KADAR DA ŞEREFLİ İNSANLARIN KALPLERİNDE YAŞAYACAK SAYGI/SEVGİ İLE ANILACAKTIR