E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara Piyasa8. fabrika Mardin'e---

8. fabrika Mardin'e

8. fabrika Mardin'e
22 Eylül 2013 - 08:49 borsagundem.com

Kalekim, yeni fabrikasını Bakan Güler’in katılımıyla Mardin’de açtı

Kale Grubu’na bağlı Kalekim, 8’inci fabrikasını Mardin’de hizmete açtı. Fabrikada, bölgenin yapı kimyasalları pazarına yönelik ekonomik, standart ve teknik yapıştırıcılar ile ısı yalıtımı ürünleri üretilecek. Kalekim’in yeni fabrikasının açılışını İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay birlikte yaptı. Törende konuşan Bakan Güler “Kalekim’in bu bölgedeki yatırımı bizim için çok önemli. Yıllardan beri bu bölgenin çektiği sıkıntıları aşmış olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Elbetteki bu huzura nifak sokmak isteyenler var ama bunlar aşılacaktır. Özellikle bu bölgede teşvik sisteminin gelmesiyle özel yatırımlarda artış oldu. Kale Grubu’nun yapmış olduğu öncülüğü diğer sanayilerinde yapması gerekiyor. Ben tüm yatırımcıları bu bölgeye davet ediyorum. Buradaki huzura davet ediyorum” dedi.
Hedef Ortadoğu’ya satış
Okyay ise “Kalekim, kuruluşundan bugüne 500 çalışana, 8 fabrikaya, 500 bin ton satışa, 250 milyon lira ciroya ulaştı. Şu ana kadar 5 milyon liralık  bir yatırım yaptık, bu fabrikayla 10 milyon liraya ulaşacak. Fabrika Ortadoğu ve Arap ülkeleri ile Türki Cumhuriyetleri ve Kuzey Irak’a yönelik satış yapacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)