E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem65 yaş ve üstüne tatil izni çıktı---

65 yaş ve üstüne tatil izni çıktı

65 yaş ve üstüne tatil izni çıktı
25 Haziran 2020 - 11:14 borsagundem.com

Valiliklere gönderilen genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek

Valiliklere gönderilen genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek.

Genelgeye göre 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak.

65 yaş ve üzerindekilerin "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi" için sağlık kuruluşuna, valilik veya kaymakamlığa gitmesine gerek olmayacak.

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi için "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvurabilecek.

65 yaş ve üzerindekiler, "Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi"ni, otobüs, uçak, tren ve özel araçlarla yapılacak yolculuklarda kullanabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat25 Haziran 2020 13:53

    ben antalya ikamet eden biriyim annem baba bana gelemiyecekler  fakat turistlik bir otele rezervasyon yaparsalar otele izin veriyorlar ne kafa değil mi :D  :D  :D  :D  ;)  ;)  :(  :(  :(  :(  :(  :( 

  • Kamil25 Haziran 2020 12:27

    İzin belgesi zorunluğu ,seyahat özgürlüğüne darbedir. Anayasada tanımlanmış hakkı ,izin almadan kullanamazsın  demek , mantıklı değil.  Ne yaşlılar var , 55 gösterir , ne 55 likler var , 75 gösterir. Akılcı deil bu uygulama. Turizmci mağdur. Girişlerde mekan sahibini sorumlu tutarsın, o da önlemini alıp müşteri kabul eder veya etmez....

  • Mucise Reis ;)25 Haziran 2020 12:20

    ne çekti be +65 ne çektiniz be... f tipi ceza evine döndü hayatları... 

  • M.Turgut25 Haziran 2020 12:00

           Boş kalan tesisler 65 yaş üstüne muhtaç her halde!!Her adımda izin alma durumunun açıkça İnsan Haklarıyla uyumlu bir tarafı yok..

  • Mehmet25 Haziran 2020 11:38

    Ne işleri varsa tatilde tek derdimiz buydu zaten hallolmuş!