E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem60 maddede uzlaşma ücretliye yarayacak---

60 maddede uzlaşma ücretliye yarayacak

60 maddede uzlaşma ücretliye yarayacak
05 Kasım 2013 - 01:21 borsagundem.com

CHP ile Ak Parti'nin 60 maddelik uzlaşılan Anayasa değişikliklerini Meclis'ten çıkarması halinde çalışanların maaşında artış olacak

Anayasa uzlaşmasında CHP ile AK Parti’nin 60 maddelik paketi Meclis’ten çıkarması durumunda ücretli her çalışanın maaşında 65 liralık artış olacak

CHP Grup Başkanvekilleri, partilerinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından 60 maddeyi Ak Parti’yle ortak yasalaştırma konusundaki kararını perşembe günü iktidara bildirecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Anlaşılan 60 maddeyi çıkaralım” açıklamasının ardından AK Parti, uzlaşma komisyonunda dörtlü mutabakata varılan maddelerin Meclis komisyonları ve Genel Kurul’dan iki partinin oylarıyla çıkarılmasını teklif etmişti. Pakete tutuklu milletvekilleriyle ilgili hüküm eklenmesini isteyen CHP yöneticileri, bunu bir şart olarak getirmemeyi kararlaştırdı. CHP yönetiminin olumlu karar bildirmesi durumunda paketin hızla çıkarılması sürpriz olmayacak.

KAMPTA GÖRÜŞÜLDÜ

Paketin en önemli bölümlerinden olan asgari ücretin vergi dışı bırakılması AK Parti’nin Kızılcahamam kampında görüşüldü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Bunun bütçeye önemli yükü olacak” sözlerine karşı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin uzlaşmanın bu yönde olduğunu anımsattı.(Hürriyet)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)