E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4.1 milyar dolarlık yatırıma onay---

4.1 milyar dolarlık yatırıma onay

4.1 milyar dolarlık yatırıma onay
01 Kasım 2016 - 12:27 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, yatırımlara ara verilmeden devam edileceğini söyledi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Savunma Sanayi İcra Komistesi toplantısında, 26 projenin hayata geçmesi için onay verdik. Toplam maliyeti 4,1 milyon dolar. F-35 uçaklarının ilk partisinin 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunda kararımızı aldık. Kanal İstanbul'un çalışmasını da Ulaştırma Bakanlığımız hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Bir su yolu projesi değil, bir yaşam merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Parti milletin partisidir. AK Parti millete hizmet sevdasının adıdır. AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar canla başla çalışarak milletimizin güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Zorlu bir coğrafyada olmamıza rağmen, istikrarımızı sürdürüyoruz.

Kriz isteyenler AK Parti'nin kararlı tutumu sayesinde amacına ulaşamadı. Bugün Türkiye düne göre daha güçlüdür. Zira biz millete efendilik yapmaya değil hizmet yapmaya geldik. Milletimizin bize duyduğu güven en büyük gücümüz oldu. Mevlam bizi bu şereften alıkoymasın.

En son grup toplantımızdan bu yana yoğun bir gündemle çalışmalarımızı sürdürdük. İstişare toplantımızı gerçekleştirdik. İki gün süren istişare toplantımızda milletimizin bizden beklentilerini gözden geçirdik.

Bu istişare toplantımızdanda yeni fikirler için gerekli stratejileri belirleyerek çıktık. Ülkemizin ihytiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Başkaları çamur siyaseti yapabilir. Bazıları çamur atarak iftira atarak gündemde kalmaya çalışabilir. Biz milletimizin bize tevdi ettiği emanetin hakkını vermeye devam edeceğiz.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN BÖLGEDEKİ YATIRIMLARINI TAKİP EDECEKLER

Türkiye'de 8 yıl devam eden Yatırım Dayanışma Toplantısının 9.'unu gerçekleştirdik. Bu toplantıya 21 küresel firma katıldı. Bu toplantıların amacı Türkiye'deki yatırımların ve elecek beklentilerin değerlendirilmesi, yeni kararların alınmasıdır. Bu toplantıda gördüğümüz en önemli husus FETÖ'nün yaymaya çalıştığı Türkiye'de ekonomi ve istikrar bozuluyor algı çalışmasına rağmen yatırımcıların buna inanmadığı oldu.

Özellikle büyük firmalar Türkiye'yi bir yönetim üssü haline getirmeye karar verdiler. Alt yapılarını kurdular. Sadece Türkiye'de küresel yatırımlar yapılmıyor. Türkiye üzerinden bölgedeki bütün yatırımlar takip ediliyor.

Bildiğiniz gibi 2009 küresel krizinin Türkiye'de çok hafif geçmesi, krizin Türkiye'den teğet geçmesindeki en önemli husus, Türkiye'nin yatırımlarını hız vermesidir. Türkiye 2009 hariç dünyada 27 çeyrek üst üste büyümeyi gerçekleştiren tek ülke olmuştur.

SAVUNMA SANAYİ'NDE ÖNEMLİ KARAR!

Savunma Sanayi'de önemli kararlar aldık. Sanayimizi güçlendirmek için 26 projenin hayata geçirilmesinin onayını verdik. Bunların toplam maliyeti 4 milyar 100 milyon dolardır. Bu toplantıda ayrıca Türkiye'nin de içinde olduğu F-35 uçaklarının ilk partisinin 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunun kararını aldık.

Türkiye savunma kabiliyetini artırmış olacak ve bölgedeki istikrara katkı sağlayacak. Bu en modern uçakların yapımında Türkiye var. Ak Parti iktidarı döneminde savunma sanayinde yaptığımız yatırımların tutarı 35 milyar dolardır.

HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER

29 Ekim'de Ankara'da YHT Garını açtık. Bu gar binası 200 bin metrekare kapalı alanı ile Avrupa'nın 6. büyük tren garıdır. Bu gar binası 24 saat 150 bin kişinin gelip gideceği bir yaşam merkezi olacak.

Son 10 gün içerisinde 30 Ekim'de İstanbul Genişletilmiş İl Toplantısını gerçekleştirdik. İstanbul için geleceğe yönelik mega projelerimizi gözden geçiridk. 7 büyük projenin 5'i bitti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli...

Geriye 2 peoje kaldı. Bir tanesi dünyanın en büyük havalimanı. Havalimanının ilk etabını 26 Şubat 2018'de hizmete alıyoruz. Bu haliyle bile dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip. Bir diğer proje Kanalİstanbul.. İnşallah yakın zamanda onun içinde adımları atacağız.

Bunun dışında biliyorsunuz Çanakkale Köprüsünün ihalesine de çıktık. Çanakkale geçilmez dedik ama düşmana geçilmez. Dost için geçilir. Bütün bu işler nasıl oluyor? Türkiye petrol mü buldu? Gömü mü buldu? Zihniyet değişti. AK Parti geldi, istikrar geldi, güven geldi. Bakın bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Bu yollarda trafik yüzde 100'ün üzerinde arttı.

(Semiha hanım diyor ki ben haberleri izlerken Başbakan'ın haberleri ilgimi çekmiyor. Ulaştırma Bakanı'nın haberleri ilgimi çekiyor. Onun kafasında hala Ulaştırma Bakanıyım. Ne yapalım elbet bir gün o da kabul edecek)

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Geçmişte vesayet odakları her on yılda bir darbe yaparak bu ülkenin yolunu kesmeye çalıştılar. Türkiye'yi birilerinin istediği gibi istikrarsızlığa mahkum etmek istediler. O dönemde vesayet odakları kendi çıkarlarını korurken hiçbir şey yapmadılar.

AK Parti 2002'de başlattığı değişimle milletimiz kazanmaya başladı. Yapacağımız anayasa değişikliği ile vesayet odaklarına son darbeyi vuracağız. 2002'de iktidar olduk, Ankara'ya geldik. Sağdan soldan kafalarını uzatanları gördük.

Merhaba biz yeni ortağınız! Siz nerden çıktınız? Ak Parti 14 yıllık iktidarında millete hizmet etmeyi yılmadan yorulmadan yapmayı, bunları yaparken de vesayet odaklarının birer birer icabına bakarak bugünlere geldik.

Bunlar ilk önce Cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüze çıktılar. Anamuhalefet partisi de bunların ana sponsoru. Seçtirmediler! Hodri meydan dedik! Millet Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 52 oyla seçti.

HEM FETÖ İLE HEM BETÖ İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Vesayet odaklarının azimleri tükenmez. O iş bitti bu sefer iktidar partisini kapatmaya geldiler. Ama sonunda millet kazanır, demokrasi kazanır. Bu da yetmedi bu kez de yargı yoluyla vesayet kurmaya çalıştılar. Onu da aştık. Bu sefer makas değiştirdiler. FETÖ'cüler piyasaya çıktı. Gezi ile 17-25 Aralıkla Türkiye'yi ele geçirmeye çalıştılar. Yılmadılar 15 Temmuz'da finale çıktılar. Millette 15 Temmuz'da haklarını verdi.

Şimdi hem FETÖ ile hem BETÖ ile mücadele ediyoruz. Ancak ilk günler biraraya geldik. Sonra ne oldu ne bitti Yenikapı ruhundan ayrıldılar. Gün geçmiyorki bu birlik ruhundan ayrılmak için büyük bir gayret içindeler. Ana muhalefet partisi lideri, Yenikapı ruhundan ayrılmak için binbir bahanenin peşine takıldı.

Bu konuda o günkü duruşunu bugün de aynen devam ettiren MHP'ye teşekkür ediyorum. Bu konudaki millet, memleket, menfaatini ön plana alan ve bu yönde sorumlu davranış gösteren Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde bir anayasa değişikli var. Bu sadece AK Parti'nin meselesi değil.

CHP AYNI ÇARŞI GİBİ HER ŞEYE KARŞI

Anayasa değişikliğini referanduma götürecek sayımız yok. 330 ve üstü olması gerekiyor. Partilere bir anayasa değişikliği teklifimiz var. Buyrun sizde teklifinizi getirin. Vatandaş hangisini onaylarsa, başımızın gözümüzün üzerinde yeri var. Eğer bunu yapamıyorsak CHP temelden karşı. Onlar aynı Çarşı gibi her şeye karşı. Biz ne dersek onlar karşı çıkıyor.

CHP de AK Parti ne söylüyorsa tersini söylüyor, bununla da siyaset yaptığını zannediyor. Siyaset yapacaksak seçim meydanlarında anlatıyoruz. 10 seçimde anlatıyoruz. Millet ne diyor, 'AK Parti'nin dediği daha doğru, bunlar devam etsin' diyor. CHP'de de istikrar var Kılıçdaroğlu'yla.

Biliyorsunuz anayasa değişikliğinde son noktaya geldik. MHP'nin bu konuyla ilgili Sayın Bahçeli'nin beyanatları var. Bunlar bizim hazırlıklarımızda zemin oluşturdu. MHP'nin de hassasiyetini dikkate alarak bir hazırlık içinde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Sonrası meclisin bileceği iştir.

Meclis önümüzü açarsa, teklifi millete götürmemize imkan tanırsa, bu teklif ülkemizdeki anayasa ve sistem konusundaki tartışmalara noktayı koyacağız.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA 36 BİN YENİ KONUT!

Terörle mücadelede önemli mesafe aldık. Şehirlerde neler yaptığını biliyorsunuz. Hendekler kazdılar, el yapımı patlayıcılar yerleştirdiler. Bütün şehirler temizlendi. Kırsal da adım adım temizleniyor. Sur'da Silopi'de İdil'de Yüksekova'da terörün yakıp yıktığı her yerde yeni konutlar yapıyoruz. 36 bin konut yapıyoruz. Her yer yenileniyor. Yöre halkı tercihini yapmıştır. Tercih tek milletten, tek devletten, tek bayraktan yanadır. Yöre halkına şükranlarımı sunuyorum.

Terör örgütleri şunu bilsin. Her bir vatandaşımız güven içinde olana kadar terörle mücadele devam edecektir. Hedefimiz milletimizi bu terör belasından kurtarmak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)