E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem‘360 derece’den aralarına kara kedi girdi---

‘360 derece’den aralarına kara kedi girdi

‘360 derece’den aralarına kara kedi girdi
14 Haziran 2015 - 11:38 borsagundem.com

Ethem Sancak'ın "Konyalılar gibi 360 derece dönmezler” sözünden sonra Başbakan Davutoğlu ile aralarına kara kedi girdi

Tarih 28 Mayıs 2015. Yer Siirt. Şehir AK Parti’nin mitingi için hazırlık içinde. AK Parti temsilcilerinin yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu dört gözle bekleyen bir isim daha var. Elindeki bütün medya gücüyle AK Parti’yi destekleyen medya patronu Ethem Sancak.
 
Aynı saatlerde İstanbul’da Sancak’ın sahip olduğu Akşam gazetesinde de heyecanlı bir bekleyiş var. Bir gün önce Siirt’e giden Sancak’ın önemli bir talimatı söz konusu. Davutoğlu’nun Siirt mitingi manşet yapılacak. Davutoğlu ve Sancak’ın Siirt’te beraber çektirecekleri fotoğraf büyük bir şekilde birinci sayfada yer alacak.
 
"O FOTOĞRAF ÇEKİLEMEDİ"
Ancak ortada bir gariplik var. Miting başlıyor, aradan saatler geçiyor İstanbul’a o fotoğraf bir türlü gelmiyor. Derken yazı işlerine bir haber ulaşıyor: “O fotoğraf çekilemedi, miting fotoğrafı girin.”
 
Peki ama Siirt’te neler yaşandı, o fotoğraf neden çekilemedi? Bu soruların yanıtlarını Başbakanlık labirentlerinde bulmak mümkün. Perde arkası şöyle:
 
PERDE ARKASI
“Başbakan Davutoğlu Siirt’e ayak bastığında danışmanlarına bir haber ulaşır. Sancak’ın ‘beraber fotoğraf’ talebi iletilir. Aradan biraz zaman geçer. Talep tekrar iletildiğinde Sancak tarafına şu cevap verilir: “Davutoğlu beraber fotoğraf çektirmeyi uygun görmedi.”
Başbakanlığa yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Davutoğlu, seçim öncesinde Ethem Sancak’ın sarf ettiği “Erdoğan’ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor” sözlerinin kendilerine zarar verdiği görüşünde. Davutoğlu’nun Sancak’tan uzak durmasının birinci nedeni bu.
 
"KONYALILAR GİBİ 360 DERECE..."
İkinci neden daha az önemli değil. Sancak yine seçim öncesi oldukça tartışmalı bir konuşma daha yapmış, Rizeli Recep Tayyip Erdoğan’ı övmek için “Karadenizliler bir şeye inandılar mı sonuna kadar giderler. Kayserililer para yoksa gitmezler. Veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler” demişti.
Sancak’ın Erdoğan’ın başkanlığına destek için yaptığı konuşmada sarf ettiği bu sözlerle, Kayserili Abdullah Gül ile Konyalı Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldığı algısı oluşmuştu. Ankara kulislerine göre, Davutoğlu’nun Sancak’tan uzak durmasının bir başka nedeni, Siirtli işadamının “döneklik” anlamında Konyalılara atfettiği “360 derece döndükleri” şeklindeki  sözleri. Çünkü Ankara’daki yaygın kanıya göre, Başbakan, Sancak’a kırgın.
 
Nereden nereye... Sancak, yerel seçimin yapıldığı 30 Mart 2014 akşamı Erdoğan Ak Parti Genel Merkezi’nde balkondan halka hitap ettiğinde, kendisinin hemen arkasında hükümet ve parti önde gelenleriyle birlikte yer almıştı. Bu kez olmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı14 Haziran 2015 23:32

    bu işler böyledir menfaat nerdeyse oraya gidenler bir anda böyle dönüverir daha neler neler duyacaz yakında...

  • mali maşallah14 Haziran 2015 17:15

    zeka da bizim malide di mi :) ethem sancak devletin imkanlarından uzaklaştığı vakit para falan kalmaz hele ki kamu bankalarından bedava kredi aldığı ispatlanırsa

  • ali14 Haziran 2015 16:47

    solcuydun şimdi tam sağ nasıl bir çelişki bu sayın sancak bence sadece duygusallllllll

  • mali14 Haziran 2015 16:42

    Ethem Sancaktan kimse uzak duramaz. Para onda. Basın onda. Gerisi Lafonten'den masal.

  • Öyle14 Haziran 2015 13:24

    Konyali degilim ama sancak beye iki kilo yag yollayabilirim.

  • Musti14 Haziran 2015 13:02

    Bir gün yok olacaklardır yetim parasıni yiyen kisilikler hesabını mutlaka vereceklerdir

  • Byk14 Haziran 2015 12:35

    180 derece dönerler dememesi geometriden anlamamasının işareti olabilir mi ! Yoksa semazenlere atıfta mı bulunmuş. Bence birincisi.

  • hahaha14 Haziran 2015 12:13

    sizden Mevlana şems çıkmaz , brokeback mountain çıkar ancak. ah bu para nedeniyle daha neler yapacak bunlar, doymuyorlar kardeşim bir türlü

  • kayseri konya14 Haziran 2015 12:08

    Kayserili Konyalı işadamları bir yığın şey üretir Rizeli işadamları ise sadece beton yapar, devlet ihalesi alır. yani bedavadan zengin olur, ülkeye zarardan başka birşeyleri yok

  • hadi be14 Haziran 2015 12:07

    sancak erdoğandan çok menfaat gördüğü için ne gerekiyorsa söyler yağlar ama davutoğlundan yiyemeyecek bu nedenle başladı yaygaraya. sebebi bu. çok dürüst çok yiğit ha. sıfırlayın muhabbeti ne oldu peki? ya bedelli askerlik yok deyip fakir fukara vatan millet edebiyatı yapıp ardından hemen bedelli çıkarması? ya Kabataş başörtülü bacım muhabbeti? saysam bin tane sayarım hayatlarında erdemli adam görmemişler parayı sağlayana iltifatlar döküyorlar yağdanlıklar