E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem34 yıl sonra büyük bir mucize---

34 yıl sonra büyük bir mucize

34 yıl sonra büyük bir mucize
27 Eylül 2013 - 23:24 borsagundem.com

ABD ile İran arasındaki gerginliği bitirecek, buzdağını eritecek telefon... Obama ile Ruhani ne konuştu?

ABD Cumhurbaşkanı Obama ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında telefon zirvesi gerçekleşti. Obama ile İran’ın ılımlı yeni siyasi lideri arasındaki bu konuşma 1979 krizinden bu yana ilk kez yaşandı. 34 yıl sonra iki ülke liderinin yaptığı ve bütün dünyada heyecan uyandıran görüşmede nükleer sorunun ele alındığı ifade edildi.
Başkan Obama, Beyaz Saray'da bütçe konusundaki açıklamasının başında sürpriz şekilde, "İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile biraz önce telefonda konuştum" dedi.
Görüşmede, İran'ın nükleer programı konusunda bir anlaşmaya varılmasına yönelik devam ettirdikleri çabaları ele aldıklarını kaydeden Obama, "New York'ta söylediklerimi Cumhurbaşkanı Ruhani'ye de tekrarladım. İleriye doğru yol almada önemli engeller elbette çıkacak olmasına ve başarının hiçbir şekilde garantisi olmamasına rağmen, kapsamlı bir çözüme ulaşabileceğimize inanıyorum dedim" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halit28 Eylül 2013 08:38

    işte siyasetin gerçek yüzü bir anda dost olan düşman düşman olan dost oluyor her an her türlü entrika memfaatler uğruna uygulanıyor göz kırpmadan canlar gidiyor sonuç yalan yalan yalan

  • Borsacı28 Eylül 2013 01:03

    İrana yaptırımlar kalkabilir. Ucuz doğalgaz ve petrol alınır. Karşılığında artık ne bulursak satarız. Tahran da AVM yapacak arazileri araştırmaya başlayayım.