E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem28 Şubat dosyası Doğan için raftan indi---

28 Şubat dosyası Doğan için raftan indi

28 Şubat dosyası Doğan için raftan indi
01 Haziran 2015 - 10:45 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti karşısına alan Aydın Doğan için 28 Şubat dosyası tekrardan açılabilir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin hedefinde olan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve bazı işadamları hakkında yeniden 28 Şubat soruşturması yürütüldüğü ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun 28 Şubat süreci medya faaliyetlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında TEM Şube Müdürlüğü’nden bilgi istediği öğrenildi.

Savcı Aytekin Cenikli’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 18 Mayıs 2015’de talimat yazarak bazı basın yayın organları ve sendika konfederasyonlarının 1996-1999 yılları arasında Batı Çalışma Grubu ile ilişkisi ve kamudan aldığı ihalelerin araştırılmasını istedi. Savcı Cenikli’nin araştırılmasını istediği kişi ve kurumlar ise şöyle:

“Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, dönemin Posta Gazetesi sahibi olan Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, dönemin ATV, Sabah, Yeniyüzyıl şirketlerinin sahibi Dinç Bilgin, dönemin Show TV sahibi Erol Aksoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, DİSK, Türk-İş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu.”

Savcı Cenikli, talimat yazısında Aydın Doğan’ın 28 Şubat dönemine ait “Ben yayın organlarıyla İslamcı Hükümete karşı savaş verdim” şeklinde yerli ve yabancı basına beyanat verdiği iddialarının açık istihbarat kaynaklarından araştırılmasını, beyanat verdiği asıl kaynağın tespit edilmesini de istedi.

Geçmişte de soruşturma açılmıştı

Daha önce de 28 Şubat dosyası kapsamında bazı medya patronları, yöneticiler ve yazarlar hakkında da soruşturma yürütüldüğü ortaya çıkmış ancak herhangi bir adım atılmamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Realist01 Haziran 2015 19:04

    Bakalım cambazların hangisi düşecek?

  • mehmet01 Haziran 2015 18:28

    Aydın doğan yatırımcısını ezen bir şahıs sevilecek tarafı yoktur bu ayrı konu.DEVLET İNTİKAM PEŞİNDE KOŞMAZ.

  • Ergenekon01 Haziran 2015 12:12

    Apaçık delilleri olan ergenekon ve balyoz darbecilerini saliverdiniz. Bu mu kaldı şimdi. Kim inanır darbeyle mucadele ediyoruz tarzi palavralar sallarken artik samimiyetinize?

  • şeçim bitti01 Haziran 2015 11:43

    seçim ertesi akp den ayrılıp mhp ye katılacak millet velilleri chp ile hükümet kurar

  • sazcı01 Haziran 2015 11:41

    chp .. mhp.. bağımsızlar hükümet kurarsa düşenemiyorum akp yi

  • mualif01 Haziran 2015 11:39

    eğer bu hükümet oylarını ciddi anlamda düşürürse 13 yılın intikamı fena olur

  • Ali Ergül01 Haziran 2015 11:30

    Aydın Doğan Silivri'ye. Yanına ertuğrulu al. Saz çalar.

  • TC01 Haziran 2015 10:55

    Yalan dolan spekulatif haberler yayarak yatirimcilari etkileme cabasindasiniz ... Sizi SPK ya sikayet etmek lazim ama onlarda hukumetin borazanligini yapiyor . anlayacaginiz ulke ahlaksiz namusuzlardan gecilmiyor