E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2016'yı kolay aşacağımızı ümit ediyorum---

2016'yı kolay aşacağımızı ümit ediyorum

2016'yı kolay aşacağımızı ümit ediyorum
26 Aralık 2015 - 17:35 borsagundem.com

Bakan Elitaş, "Sizlerin desteği devam ettiği sürece, inşallah zor diye ifade edilen 2016 yılını kolay bir şekilde aşacağımızı ümit ediyorum" dedi

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Sizlerin desteği devam ettiği sürece, bizlerin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğu sürece, inşallah zor diye ifade edilen 2016 yılını kolay bir şekilde aşacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Elitaş, Kayseri Doğalgaz Dağıtım Pazarlama ve Ticaret AŞ (KAYSERİGAZ) tarafından Develi ilçesine doğalgaz verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kayseri’nin Türkiye’nin ilk doğalgaza kavuşan 5 ilinden biri olduğunu belirtti.

Develi’yi her ziyaret ettiklerinde vatandaşların ilçeye ne zaman doğalgaz geleceğini sorduğunu ifade eden Elitaş, şöyle konuştu:

"Nihayet 30 Mart 2015 tarihinde temeli atıldı, ilk kazma vuruldu. 7 Haziran seçimlerinden 2,5 ay once. Muhalefet veryansın etmeye başladı, ‘Bunlar seçim yatırımı yapıyorlar, Develi’ye doğalgaz gelmesi mümkün değil, 5 seneden önce gelmez’ diye bizi eleştirmeye başladılar. Onlara hak vermek lazım. Onlar iktidarda olsalar bu yatırımı 5-10 senede yapabilirler. 30 Mart’ta temel attık, 8 ay sonra bugün hizmete sunuyoruz."

Elitaş, ilçede 2 bin 700 bina ve 10 bin konuta doğalgaz verilebilecek alt yapı oluşturulduğunu vurgulayarak, ilçenin üçte ikisinin yarın başvurduklarında evlerine doğalgaz bağlatma imkanına kavuştuğunu anlattı.

Buna rağmen ilçede 200 konutun doğalgazdan faydalandığını belirten Elitaş, vatandaşların doğalgazdan bir an önce yararlanarak, ekonomiye katkı sağlamalarını istedi.

 Erciyes’te, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çok güzel tesisleri gezdiklerini aktaran Elitaş,  şunları söyledi:

"Eski bakan ve milletvekili arkadaşlarımızla, başka siyasi partilerde hizmet etmiş değerli kardeşlerimizle Kayseri’deki, Erciyes’teki güzellikleri gururla izledik. Eğer Erciyes’i dünyaya tanıtabilirsek, Türkiye’nin turizm yeri haline getirebilirsek bir yakası Kayseri tarafına bakarken, bir yüzü Develi tarafını aydınlatan harika bir cevherin bize sunduğu imkanlardan faydalanabilmek için büyük bir yol almış oluruz." 

"Sizlerin desteği devam ettiği sürece, bizlerin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğu sürece, inşallah zor diye ifade edilen 2016 yılını kolay bir şekilde aşacağımızı ümit ediyorum" diyen Elitaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada esas olan şudur. Nasıl ki 7 Haziran’da bir mesaj verildi, siz bu mesajı alamayanlara 1 Kasım’da ders verdiniz. 1 Kasım’dan itibaren Türkiye’yi başkalarına şikayet edenleri, aldığı oya ihanet edenleri uyarabilirseniz, 'bulundukları bölgedeki insanların haklarını savunuyorum' derken onlara zulmedenleri hepimiz mahkum edebilirsek, onları izole edebilirsek, bu yaptıklarının yanlış olduğunu ifade edebilirsek, bir ve beraber olursak yolumuz aydınlıktır."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkani Mustafa Çelik de Büyükşehir Yasası çerçevesinde Develi’ye bir buçuk yılda 36 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, bu yatırımın ilçe belediyesi bütçesiyle yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti. 

KAYSERİGAZ Genel Müdürü Hasan Yasir Bora da Develi’ye doğalgaz getirebilmek için Erciyes Dağı’na 43 kilometrelik çelik hat, ilçeye de 166 kilometrelik şebeke döşediklerini anlattı.

2016 yılında 165 kilometre daha ilave hat döşeyerek Develi’nin en ücra köşelerine kadar doğalgaz ulaştıracaklarını vurgulayan Bora, bugüne dek 33 milyon lira yatırım yaptıklarını belirtti.

- Bakan Elitaş, doğalgaz meşalesini ateşledi

Konuşmaların ardından, Bakan Elitaş ve beraberindekiler meşalelerle doğalgazı ateşledi.

Elitaş, Develi'de AK Parti İlçe Başkanlığını, belediyeyi ve AK Parti milletvekili aday adayı olan Bahattin Cebeci'nin bir süre önce vefat eden ağabeyi Esat Cebeci'nin evine taziye ziyaretlerinde bulundu. 

Bakan Elitaş, daha sonra Yahyalı ilçesinde Belediye Başkanı Esat Öztürk ve geçen hafta yaşamını yitiren Yahyalı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Keçibaş'ın evini ziyaret ederek, yakınlarına başsağlığı diledi. A.A 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emin güney26 Aralık 2015 17:56

    Türkiye ekonomisi fırtına öncesi sessizlik yaşıyor. Makrœkonomik görünüme ve tüm sektörlere ilişkin beklentiler gitgide olumsuzlaşıyor, 2016 için felaket zilleri çalıyor...