E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi2014 için en büyük risk---

2014 için en büyük risk

2014 için en büyük risk
21 Şubat 2014 - 13:41 borsagundem.com

ABD'nin Wall Street Journal gazetesi toplamda 591 milyar dolarlık varlık yöneten 222 fon yöneticisi ile görüştü

Bu Yıl Piyasalar İçin En Büyük Risk Ne?
 
ABD'nin Wall Street Journal gazetesinin toplamda 591 milyar dolarlık varlık yöneten 222 fon yöneticisi ile yaptığı ankete göre 2014 için en büyük tehdit olarak Çin ekonomisindeki yavaşlama görülüyor.
 
2013 yılında yöneticiler en büyük risk olarak ABD borç tavanı krizi ve Fed'in varlık alımlarında azaltıma gitmesini görüyorlardı. Fon yöneticilerine göre bu sene için ise en büyük risk Çin kaynaklı sıkıntılar.
 
Aralık ayında ankete katılanların sadece %26'sı Çin ekonomisinde sert iniş riski görürken, Ocak ayında bu oran %37'ye, şimdi ise %46 seviyesine kadar çıkmış durumda.
 
Sert iniş riskine rağmen bir çok fon yöneticisi Çin ekonomisinin olası krizlere karşı güçlü olduğuna ve hükümet ile PBOC'nin ekonomiyi desteklemek amaçlı bir çok aracı olduğuna dikkat çekiyor.
 
Yani 2014 yılında Çin ekonomisinde sert iniş temel senaryo olmasa da yatırımcılar tarafından gün geçtikçe daha büyük bir risk olarak değerlendiriliyor.
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)