E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem17 Aralık soruşturmasında tahliye---

17 Aralık soruşturmasında tahliye

17 Aralık soruşturmasında tahliye
28 Şubat 2014 - 14:15 borsagundem.com

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bakan çocukları ve Reza Zarrab tahliye edildi

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan işadamı Reza Zarrab (Rıza Sarraf,) bakan çocukları Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan ile Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner'e  tahliye kararı çıktı.

TAHLİYENİN GEREKÇESİ
Mahkemenin gerekçesi şöyle:

"Şüphelilerin rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet vermek suçlarına yönelik delillerin, iletişim tespiti, dinlenilmesi, kayda alınması ve teknik araçlarla izleme ve neticesinde görüntülerin kayda alınması suretiyle elde edildiği, bu şekilde elde edilen delillerin yan delillerle desteklenmediği sürece tek başına esasa ilişkin delil mahiyetinde bulunamadığı açıktır.

Toplanan tüm delillerin telefon dinleme ve teknik takip sonucu elde edildiklerinden delillerin toplandığı dolayısıyla karartılmasının söz konusu olamayacağı ve şüphelilerin sabit ikametgahı ve konumları itibarıyla kaçma şüphelerinin olmadığı, en son incelemelerden sonra dosyaya kayda değer bir delil girmediği, bilirkişi incelemelerinin her zaman yapılabileceği, kamu görevlisi olmayan şüphelilerin, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmekten tutuklandıkları, aracılık ettiklerinin yasal delillerle ortaya konulması gerektiği, böylece şüphelilere atılı suç vasıflarının, şüpheliler lehine değişme ihtimalinin yüksek olduğu, bu durumda tutuklu kalmalarının mağduriyetlerine sebebiyet vereceğinden tahliye hükmü kurulmuştur."

REZA ZARRAB'IN AVUKATI KONUŞTU

Reza Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada tahliye kararının cezaevine ulaştığını kaydederek "Yoldayım şu an cezaevine gidiyorum (Metris). Ancak saat 17.00'den önce bırakmazlar. Üç tutuklu Metris'de, ikisi ise, Paşakapısı Cezaevi'nde" dedi. Tahliye kararını İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi İslam Çiçek tarafından verildiği öğrenildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONDU

5 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu ve kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atmalarına karar verildi.

TUTUKLU KALMADI

Soruşturma kapsamında tutuklu kimse kalmadı.

TUTUKLAMA GEREKÇELERİ RÜŞVET

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek", Reza Zarrab ise "Rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • islam01 Mart 2014 00:39

    nöbetçi savcı tarafından, asıl savcı izindeyken, herşey tesadüf

  • selim28 Şubat 2014 21:00

    hakim akp savcı akp suçlu akp tabi tahliyelerde kaçınılmazdı,yazık şu ceza evlerinde yatan masum hırsızlara

  • dlbyz28 Şubat 2014 20:41

    oy kullanmak mı bitmiştir bu ülkede sonuna kadar mokako

  • delidumrul28 Şubat 2014 20:34

    hiç şaşırmadım neden ki acaba????

  • solusyon28 Şubat 2014 19:59

    rüşvet almak vermek yasal hale getirilsin en azından mahkemeler boşuna meşgul edilmez

  • Anayasa Mahkemesi28 Şubat 2014 18:50

    Hırsızlık suçundan tutuklu bulunan bütün mahkumların biran önce serbest bırakılması gerekiyor. Bundan sonra hırsızlık suç değildir!

  • anekdot28 Şubat 2014 18:03

    Yıl 1998. ‘’ Arkadaşlar ben bu ticareti Allah için yapıyorum. Battığıma göre demek ki bu milletin nasibi bu kadarmış ‘’ diyen bir işadamı vardı. O zaman düşündüm. Allah için ticaret nasıl bir şey diye..Allah’ı ticarete ortak etmenin Kur’an da ve İslam’ da yeri var mı ? Allah nasıl hissedar oluyor? Haşa Allah’a vergi mi ödüyorlar? Kazanınca kendi kerametleri oluyor da , kaybedince sorumlu haşa nasıl Allah oluyor ? Yıl 2014. Düşünce aynı, mantaliye aynı. Değişen hiçbir şey yok bu ülkede. Kimse kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmıyor ,okumuyor. Biri arkasından milyonlarca koyun ‘u Allah adıyla peşinden sürükleyerek yolsuzluğa devam ediyor.

  • selim ileri28 Şubat 2014 16:50

    Her şeyden vazgeçtik de acaba adamlar ayakkab kutusundaki paraları nerden bulduklarını imam hatip bağışının makbuzlarını ilk gün gösterebildiler mi ,kasalardaki paraların nerden geldiğini açıklayabildiler mi ? bunları hukuken açıklamadılarasa da bu suçtur onun için bile çıkmamamları lazım ..nese bütün mahkümların bence bu geceden itibaren boşalması tc hapsanelerinde kimse kalmamalı ...yazık herkes boşa yatıyor

  • adaletin batsın28 Şubat 2014 16:43

    İslam Çiçek'in başka bir mahkemede görevli olduğu, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Metin Çelik'in yıllık izinde olması nedeni ile İslam Çiçek nöbetçi olarak bu mahkemede görev aldı.Daha önce Beyoğlu Adliyesi'nde görev yapan İslam Çiçek (44) bir süreden beri İstanbul Adliyesi'nde görevli.

  • üüü28 Şubat 2014 16:41

    yolsuzluklar ülkesi Türkiye kendine yakışanı yapmış, yüce türk adaleti en doğru kararı vermiştir, bizimki bir umuttu dağılabiliriz artık ... 30 mart ta görüşmek üzere ...

  • sıfır28 Şubat 2014 16:40

    Sulh Ceza Mahkemesi hakimi İslam Çiçek.....vicdanen rahatmısın?

  • vatandaş28 Şubat 2014 15:43

    ADALET=Bir hanım ismidir!!!!!

  • aaaa28 Şubat 2014 15:39

    Adaletin Bumu Eyyyy AKP ! Allah sizi bildiği gibi yapsın her iki cihanda da ..... Pensilvanyanın bedduasına 40 milyon daha eklendi bilesiniz .... elbet biri tutacak siz düşünün rahat uyuyabilirseniz uyuyun bakalım :)

  • aa28 Şubat 2014 15:35

    sözün bittiği yerdeyiz artık !

  • ortaboy yatırımcı28 Şubat 2014 15:31

    işte gerçek tarafsız bağımsız akp yargısı !!! 5 tl çalana 24 yıl !!!80 milyar kara paraya rüşvete tahliye !!!!

  • Murat...28 Şubat 2014 15:28

    Eee bunlar suçlu değilse kim suçlu? Suçun tanımı ne? Sadece paşalar, askerler ve gezi eylemcileri mi mi suçlu şimdi bu memlekette? Hırsızlar, dolandırıcılar, teröristler, tecavüzcüler suçlu değil mi? Sürekli güçlü Türkiye, büyüyen Türkiye deniyor ya. Sadece ekonomik anlamda büyümek yeterli mi yani? Yorumlara bakıyorum, "rüşveti herkes veriyor ne olacak" diyen bile var. Bu kafayla mı büyüyeceğiz biz? Hükumetin son 1 ayda neler yaptığını görmüyor musunuz? Şu mağdur edebiyatını, intikam nidalarını bırakıp gerçekleri görün biraz. Paralel devlet dün mü çıktı? Şimdiye kadar hep adaletliydi de şimdi mi haksızlık yapmaya başladı? Yıllardır haksızlık var diye bağıran insanları duymayan da bu hükumet değil miydi? Bu adalet bir gün herkese lazım olmayacak mı? Uçurumdan aşağı son sürat iniyoruz, sanıyorsunuz ki süratle ilerliyoruz.

  • trn28 Şubat 2014 15:26

    Millete koyun deyip milletten oy isteyen aşağıdaki aklı evvellere bir şey anlatmanıza gerek yok halk zaten neler yapıldığını görüyor yolar hastaneler barajlar hava alanları, askeri malzeme yerli üretimi …..vs. 50 yıldır halkın kanını emen enflasyon canavarını yendiniz , faizleri yüzde 10 un altına indirdiniz halkın paralarını faiz lobisine gitmesini engellediniz milleti ev araba sahibi yaptınız görmek isteyen zaten görüyor diğerleri görmek istemeyenler ümitsiz vaka onlara da Allah akıl fikir versin demekten başka yapacak bir sey yok bu akıllılar hırsızlık var deyip duruyorlar bu adamlar gelmeden devlet bankaları ve diğer kitler he sene milyarlarca zarar yazar bunların döneminde kar yazıyor nasıl oluyor bu ACABA HIRSIZ KİM milleti kandıramazsınız birde borsa sitelerine yazı yazıyorsunuz azcık objektif olun be bu kafayla siz borsada da kazanamazsınız ya he he he

  • Cumhuriyetin sonu28 Şubat 2014 15:19

    Yeni savcılar çok iyi görevlerini yapıyorlar. Bunların yatacak yeri yok . Güya halk adına adalet dağıtıyorlar. Yargı bitmiştir. Burada arık mafya ve dikat yönetimi vardır.

  • niyyetus paribus28 Şubat 2014 15:19

    bir de adalet yavaş çalışıyor derler türkiye nereden nereye geldi eskiden bu tip davalar yıllarca sürerdi ama şimdi adalet de yapılan reformlarla anında bu tip yolsuzluk vs davaları bitiyor bunları cehape zihniyyyetti anlayamaz

  • Son nokta28 Şubat 2014 15:17

    Uyduruk cd ve ispatlanmış yalanlar ile 5 yıldır içerde olan ve adresleri belli olan askerler halen yatarken, hırsızlıkları tescilli adamların salıverilmesi ülkede gelinen hukusuzluk ve kayırmanın son demleridir. Hukuk ve ülke düzeni çökmüştür. AKP ve yargısı burayı artık bir mafya devleti haline sokmuştur. Cumhurbaşkaın iflas etmiştir.Gücü yeten yetene . Genelkurmay başkanı ise seyretmektedir.

  • ben28 Şubat 2014 15:15

    kesin palavrayı seriatlamı yönetiliozda bu ülke bitmis diyonuz

  • KÜPE28 Şubat 2014 15:04

    Yıl 1998. ‘’ Arkadaşlar ben bu ticareti Allah için yapıyorum. Battığıma göre demek ki bu milletin nasibi bu kadarmış ‘’ diyen bir işadamı vardı. O zaman düşündüm. Allah için ticaret nasıl bir şey diye..Allah’ı ticarete ortak etmenin Kur’an da ve İslam’ da yeri var mı ? Allah nasıl hissedar oluyor? Haşa Allah’a vergi mi ödüyorlar? Kazanınca kendi kerametleri oluyor da , kaybedince sorumlu haşa nasıl Allah oluyor ? Yıl 2014. Düşünce aynı, mantaliye aynı. Değişen hiçbir şey yok bu ülkede. Kimse kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmıyor ,okumuyor. Biri arkasından milyonlarca koyun ‘u Allah adıyla peşinden sürükleyerek yolsuzluğa devam ediyor.

  • utkual201028 Şubat 2014 15:02

    Çocucuğu ,çoluğu olmayan anlayamaz.Benim iki çocuğum var olayı çok iyi anlıyorum.Anlayan anlar

  • trn28 Şubat 2014 14:55

    Bu memlekette milletin adına karar veren hakim ve savcılarda varmış. Aşağıdaki adaletperver vatandaşlara kalsa Menderes yapılanlar yapılsın isterler ama o işler mazide kaldı millet bu ayakları yemiyor artık

  • xyz28 Şubat 2014 14:54

    28 ŞUBATTA BİRİFİNK ALAN SAVCI VE HAKİMLERDEN BAHSEDEN YOK... EGER DEVLETİN PARASI YENMİŞSE EN AGIR CEZA VERİLSİN. RÜŞVETİ VERMEYEN YOK...

  • ege28 Şubat 2014 14:54

    makarnacıların gözü aydın olsun. bu demek oluyor ki daha çok makarna yiyeceksiniz.durmak yok yola devam

  • mehmet28 Şubat 2014 14:53

    yazık yazık vatandaş olsa canına okurlar mahkeme mahkeme süründürüler. sonra hapise atım canına okurlar adalet yok?? rüşvet dağıtan alanda verende melundur.

  • vakayi hayriye28 Şubat 2014 14:45

    sonunda adalet yerini buldu geçmiş olsun müslüman kardeşlerimize hemen bir umre ile bu işin manevi boyutunu da temizlemek lazım resim ve fotolarla diğer müslüman kardeşlerimize de iletmek lazım

  • BABACIM28 Şubat 2014 14:42

    EBRU GÜNDEŞ SORUMLULUK SAHİBİ BİRİ OLUP, HALKINA İHANET EDENİ BARINDIRMAZSIN. BU KADAR RÜŞVETİ VERMEK YEMEK AKIL KARI DEĞİL. HALKIN PARASI BOĞAZINIZDAN GEÇİYOR MU ?

  • rose28 Şubat 2014 14:34

    birileri adaletmi dedi???? hani nerede...

  • Murat28 Şubat 2014 14:33

    Şimdi bazı çok akıllı AKP'li arkadaşlar derki "bakın adamlara iftira atılmış.suçsuz oldukları anlaşıldı" ben de derim ki. Allah size akıl fikir versin.

  • Halim28 Şubat 2014 14:33

    Oy oranı yüzde 50'ye çıktı dik durdu eğilmedi

  • can yesiltas28 Şubat 2014 14:30

    İmkanı olan bassın gitsin , bu memleket bitmiştir. Hırsızlık uğursuzluk yapanın bu kadar aleni şekilde yanına kalıyor ve milyonlar da bunu seyrediyorsa bu milletin de neyi hakettiği ortadadır.Kimse de hamaset edebiyatı yapıp müslümanlıktan ahlaktan konuşmasın şu saatten sonra.

  • doğa28 Şubat 2014 14:25

    yurtdışı yasağı kondumu