E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem13 mülteci öldü---

13 mülteci öldü

13 mülteci öldü
15 Eylül 2015 - 10:01 borsagundem.com

Muğla'nın Datça ilçesinde, kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı

Datça'nın Körmen Mevkisi ile Yunanistan'ın İstanköy Adası arasındaki uluslararası sularda bugün saat 06.00 sıralarında çok sayıda göçmeni taşıyan ve gezi teknesi olarak kullanılan 20 metrelik ahşap tekne battı.

Bölgeye 5 sahil güvenlik botu gönderildi.
Denizde can pazarı yaşanırken 205 mültecini kurtarıldığı, 4'ü çocuk 13 mültecinin cesedinin denizden çıkarıldığı bildirildi.

SEFERİHİSAR'DA 2 SURİYELİ BOĞULARAK ÖLDÜ

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında ise, kaçak yollarla Yunan adalarına gitmek isterken bindikleri botun batmasıyla suya düşen Suriyeli kaçak göçmenlerden 2'si boğularak öldü, 11 kişi ise sağ kurtarıldı.

Dün saat 10.55 sıralarında, Seferihisar'ın Sığacık Doğanbey Burnu güneyinde bir balıkçı teknesinin denizde çok sayıda kaçak göçmeni görerek kurtarma çalışmalarına başladığı ihbarını alan sahil güvenlik botu hızla bölgeye gitti.
Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında, bindikleri botun batmasıyla denize düşen Suriyeli kaçaklardan 11'i denizden sağ olarak kurtarıldı. Suriyeli göçmenlerden ikisinin cesedi bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)