E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem10 Kasım'da Akit'ten çirkin nefret dili---

10 Kasım'da Akit'ten çirkin nefret dili

10 Kasım'da Akit'ten çirkin nefret dili
10 Kasım 2015 - 14:53 borsagundem.com

Bir televizyon kanalı ile bir genel yayın yönetmeni, Atatürk’ü hedef alan “Zulüm 1938’de son buldu” mesajları nedeniyle sosyal medyada lanetlendi.

Parçalanan bir imparatorluktan modern bir devlet çıkaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77'nci ölüm yıldönümü bir kez daha toplumun geniş bir bölümünü yas ve özlemde birleştirdi.

Ancak sayıları az da olsa bugün provokatif mesajlar da gönderildi. Bunlardan en çok tepki çeken, Akit TV'de yayınlanan 10 Kasım haberi oldu.

Akit TV’de Atatürk için “Resmiyette öyle kabul edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı” tanımı yapılarak, Atatürk ve devrimlerinden alaycı bir üslupla bahsedildi. Ekranda “Zulüm 1938’de son buldu” yazısıyla sunulan videonun sonunda ise Atatürk'e ithafen "Rahmetle anamıyoruz seni Paşam" ifadeleri kullanıldı.

Yüzlerce kişi sosyal medyada #AkiteLanet etiketi ile kanala tepki gösterdi. Bu etikete son bir saatte 5 binden fazla tweet geldi.

KAYYUMDAN ÇİRKİN TWEET



Geçtiğimiz günlerde Millet Gazetesi’ne kayyum olarak atanan H. Yahya Şekerci’nin ismine açılan Twitter hesabından atılan benzer bir mesaj da tepki çekti: “Zulüm, bundan tam 77 yıl önce son buldu!”

‘O HESAP HACKLENDİ BİZDE DEĞİL

’Millet Gazetesi Sorumlu Müdür ve Tüzel Kişi Temsilcisi Av. Olcay Kaan, Hürriyet Dünyası’nın sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: “Söz konusu tweet’in atıldığı hesap Yahya Bey’e (Hüseyin Yahya Şekerci) ait değil. 29 Ekim’de bu hesap hacklendi. Ve bu tarihten beri de kurtarılamadı. Biz konu bu konu ile ilgili dün savcılığa suç duyusunda bulunduk. Şunu kesin bir biçimde söyleyebilirim ki bu hesap bizim elimizde değil” dedi.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, asıl zalimliğin, ülkenin kurucusunun ölüm yıldönümünde onun anısına bu saygısızlığı yapmak olduğunu belirttiler. 

RTÜK TWİTTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AKİT TV’nin Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yayının titizlikle takip edildiğini bildirdi. 
Bir Twitter kullanıcısının “Arkadaşlar RTÜK şikayet hattını boş geçmeyelim. RTÜK uyuma” tweetine RTÜK resmi hesabından cevap verdi.
RTÜK, yayınların uzmanlar tarafından titizlikle takip edildiğini ve ihlallerle ilgili raporların üst kurula sunulduğunu bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemal10 Kasım 2015 21:26

    sizin uğruna her şeyinizi sattığınız amaçları, ATATÜRK elinin tersiyle itti. Size düşmandı, halka dost.

  • Atatürk10 Kasım 2015 18:36

    Sen hüsnüyadisin çocüğusun?atatürkçü sevmemek normaldir.ey akit yazarı

  • osman10 Kasım 2015 17:35

    atatürk olmasaydı bu ülkeyi kurmasaydı sözde dindar geçinen ama peygamber ve islam ahlakından zerre nasiplenmeyen hırsız güruh memleketi talan edebilir miydi ? hem çalıyorlar hem de utanmadan adam laf söylüyorlar

  • nur çel10 Kasım 2015 16:11

    Bunlar çıkar uğruna vatan namusunu unutan zavallıla Atatürk namusu kurtatdı

  • satılmış her devirde var10 Kasım 2015 15:34

    yunan edirneyi işgal ettiğinde selimiye camiinden parayla satın aldığı vaizlere vaz verdirdi dediler ki ey ahali seccadeyi serdiğimiz yer vatanımızdır bizi yunan yönetmiş ingiliz yönetmiş türk yönetmiş fark etmez nasılsa namazımızı kılıyoruz

  • zirzoplar10 Kasım 2015 15:32

    oysa bunlar yunanlılarla ne kadar iyiydi zulüm mulüm yoktu

  • mert10 Kasım 2015 15:30

    nefret ve kıskançlığın aşağılık dili

  • referans10 Kasım 2015 15:23

    Sen zulümü git Ahıskalılardan sor,kırımlılardan sor.Atatürk atanı temize çıkardı dua et.Sizi gazeteci görünümlü kör cahiller.

  • sigitt10 Kasım 2015 15:17

    Tarihini bilmeyen konuşup günaha girmemeli

  • sigitt10 Kasım 2015 15:15

    Bu ülkede yasamayı hazmedemeyenler var.......

  • hasan10 Kasım 2015 15:01

    resmi tarihimiz yalanlarla dolu.