Ana SayfaPiyasaYatırım Finansman’dan bomba yanıtlar---

Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar

1 / 14
Yatırım Finansman’dan bomba yanıtlar
02 Mayıs 2016 - 08:33 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER 

Kurt borsacılar, usta finansçılar ve ben…
Geniş bir odada, uzun bir masanın etrafında, bir aradayız.
Sermaye Piyasalarının tartışmasız en tecrübeli ve önemli isimlerinden biri olan Şeniz Yarcan ev sahibi.
Röportajın açılış sorusunu ona yöneltiyorum, yanıtlıyor. Sonra…
Her biri borsa ve finans uzmanı arkadaşları konuşurken söz kesmiyor, araya girmiyor.
Levent Durusoy, Hakan Tezcan, Zümrüt Can Ambarcı, Can Uz ve Nuri Sevgen’le Türk ekonomisini, sorunlarını, fırsatlarını, yatırım pozisyonlarını, yabancıları ele alıyoruz. Borsa, dolar, altın diyorum, rakamlar birbirini kovalıyor…
Öngörüler, beklentiler, kırılma noktaları birer birer patlıyor. Yatırımcıya uyarı, tavsiye yağıyor. 
Ustalar masasından bomba gibi mesajlar çıkıyor. 

Zarif, şık ve güler yüzlü patroniçe
Bakıp da okumasını bilene, Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan’ın samimiyeti de duygusallığı da gözlerinde. İstanbul’un ‘ilk’lerinden Akmerkez’in 4. katındaki geniş ofiste  her zamanki sıcaklığıyla karşılıyor bizi. Zarafeti ve şıklığı onun için ayrılmaz ikili. Bir de gülen yüzü. İçeride tempo yüksek, genç bir ordunun arasından süzülüp, toplantı salonuna giriyoruz. Sıcak bir yer, açık grinin kontur attığı beyazın rahatlığı etkileyici.
“Biz çok güçlü bir ortaklık yapısına sahip şanslı, marka değeri yüksek ve güvenle anılan bir aracı kurumuz. 40. Yılımızda da gururluyuz…” Kibirli değil, heyecanlı konuşuyor Şeniz Yarcan. Mutlu çünkü tarihi bir markaya, daha ortada SPK ve İMKB yokken 1976’da piyasalara ‘merhaba’ diyen bir Kuruma liderlik yapmak o kadar mühim ki.  

Yatırım Finansman’da ŞYBÖS
Sektör olarak kârların coşkulu akmadığı bir dönemde, insana yaptıkları yatırımın kârıyla övünen bir finans ‘yuva’sı burası. En üst’ten en alt’a herkes kapsamlı bir eğitimden geçiyor. Mecburi hizmet gibi! Bitmiyor, çalışanların bilgi seviyesi ölçülüyor. Nasıl mı? Yarcan’ın deyimiyle, “ÖSYM benzeri bir sınav sistemi”yle. Anlatıyor, gülümsüyorum. Ben de bir isim takıyorum, “ŞYBÖS” diyorum. Yani, Şeniz Yarcan Bilgi Ölçme Sınavı... 

Kurmaysız çıkmam abi!
Şeniz Yarcan, heyecan veren neşesini bize de aşılıyor. Derin konulardan önce odayı tatlı bir sohbet havası kaplıyor. Espri, kahkaha. Ortam 10 numara. 7 kişiyiz. 6’sı Yatırım Finansçı! Çünkü Yarcan her zamanki gibi ‘kurmaysız çıkmam abi’ tadında! Latife bir yana, işine olan bağlılığı, ekip ruhuna olan saygısı, yakın mesai arkadaşlarına olan itimadı ve tüm personelini kucaklayan bakışı, davranışı, bence alkışı hak ediyor. Diyorum ki, “O, insana değer veren bir yönetici” diye not düşülmeli, Yarcan’ın doğasındaki bu birliktelik ruhu, yönetici yetiştiren üniversitelerde ders olarak verilmeli. 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)