Ana SayfaŞirket HaberleriTurgay Tanes: Kimse vatanı satmıyor---

Turgay Tanes: Kimse vatanı satmıyor

4 / 5
Turgay Tanes: Kimse vatanı satmıyor
04 Haziran 2015 - 12:14 www.borsagundem.com

KİMSENİN BU TOPRAKLARI SATTIĞI YOK

-Yabancıların Türkiye’de gayrimenkule yönelik yatırımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? “Her yerde yabancıya gayrimenkul satışı yapılmamalı” tepkisine bakışınız nedir? Yabancıların İş GYO projelerine ilgisi nedir? Yabancıların gayrimenkul alımı 2014’ü nasıl kapattı? 2015 için ne kadarlık yabancı yatırımı öngörüyorsunuz?

Turgay Tanes: Yabancı satışları özellikle son 3-4 yıldır hareketlendi. 2013 yılında yabancılara 12-13 bin ev satıldı. 2014 yılında ise 19-20 bin ev satıldı. Yani yüzde 50 arttı neredeyse. Ama adet olarak baktığınızda hiçbir şey değil. İspanya’nın vakti zamanında yaptığı satışların yanında dikkate bile alınmaz. Keza İngiltere’de yapılan satışlar aynı şekilde. Ben yabancıların Türkiye’de gayrimenkul almalarını sonuna kadar destekliyorum. Hiç toprağımız satılıyor diye saçma sapan argümanlara değer vermiyorum ve bunun zekice bir arguman olduğunu da düşünmüyorum. Sizden ev alan bir Alman emeklisi, sizin evinizi, toprağınızı, arsanızı alacak değil. Orayı silahlandıracak hali de yok. Böyle saçma sapan konuşmaların üzerinde durmuyorum. Aynen böyle de yazılabilir. Sahiden bunlar saçmalık. Yabancıya her türlü arazi ve konut satışını desteklemelisiniz. İspanya ekonomisi İspanya ekonomisi olmaya bu şekilde vardı. Hiç kimse de demesin ki konuttan dolayı battı. İspanya ekonomisi konuttan dolayı batmadı. Neden battı? Ekonomisinin yeterince üretim ekonomisi olmaması nedeniyle yaşadığı kriz konutu da vurdu. Yalnızca konutu değil her yeri vurur. Reklam sektörünü de, basını da vurur. Dolayısıyla böyle yalan dolan bilgilerle insanları yanıltanlara karşı söylüyorum bunları. Rahatlıkla bir Avrupalı emeklinin bir Körfez yatırımcısının ev alması korkacağınız bir şey değildir. Bilakis sizinle kader birliği etmesi demektir o insanların. Alın teriyle biriktirdiği parasını, size yatırması ve sabit yatırmasıdır. Hisse senedi alıp, faize yatırıp 2 gün sonra kaçması değildir. Sizinle aynı yöne bakmasıdır ve kader ortaklığı yapması demektir. Bunu düşünemeyen insanların söylemidir, ‘vatan toprağı gidiyor’ diye. O yüzden yabancılara gayrimenkul satışı desteklenmelidir.

Biz İş GYO olarak az sayıda ve butik projeler yaptığımız için, başta Körfez yatırımcısı olmak üzere yatırımcıların ilgi alanlarına giren yerlerde yapmamıştık. Ama Kartal, Marmara, Adalar konutlarımıza, Körfez yatırımcısının ilgisini görüyoruz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)