Ana SayfaPiyasaTümosan ve Goodyear sorusu---

Tümosan ve Goodyear sorusu

1 / 2
Tümosan ve Goodyear sorusu
16 Kasım 2016 - 13:27 www.borsagundem.com

SEKTÖR DEĞİŞTİRMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

SORU (1) - Tümosan traktör imalatından çıkıp yerli oto veya başka bir üretim aşaması için mi çalışıyor? Firma, ne yaptığını yatırımcısıyla paylaşmıyor. 

Halil Akağız

CEVAP - Aralık 2012’de borsaya gelen Tümosan, dalgalı bir seyir izlemekle birlikte borsaya geldiği gün baz alındığında yükselen bir ivmeyle hareket ettiği görülmekte. Son olarak geçtiğimiz temmuz ayında en düşük 6,47 TL’yi test eden şirket, 15 Kasım 2016 günü kapanışını 7,58 TL’den gerçekleştirdi. 

Şirketin ana faaliyeti traktör ve dizel motor üretimi. Bu itibarla otomotiv alanına yönelmesi söz konusu değil. Her ne kadar benzer işkolu olarak değerlendirilse de otomotivin farklı bir alan olduğunu ve markalaşmanın bu alandaki en önemli ayrıntıyı oluşturduğunu göz ardı etmemeli. Zaten firmanın açıklamaları arasında da otomotiv alanına gireceğine ya da girdiğine dair bir açıklama yer almıyor. Bununa birlikte geçtiğimiz ağustos ayında şirketin Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, yaptığı değerlendirmede geçen yıl balya makinesi ve kepçe ile ekipman pazarına giriş yaptıklarını belirtti. Çalışmaların ise yılın ilk yarısında artarak devam ettiğini dile getirdi. Öğün’ün açıklaması arasında çiftçinin ihtiyaçlarına yönelik ürün gamının yanı sıra faaliyet alanlarını da çeşitlendirmesi yer aldı. Ancak bu ifadeyi otomotiv sektörünü de içine alacak şekilde geniş biçimde yorumlamak doğru olmayacaktır. 

Şirket açıklanan dokuz aylık faaliyet döneminde hem gelirlerini hem de kârını artırdı. Geçtiğimiz yıl kârını artıran firmanın bu yıl sonunda da kârını artıracağı anlaşılıyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin hissedarlarından Hedef Finansal Hizmetler, 26 Eylül 2016 günü yaptığı başvuru ile elindeki 1 milyon TL nominal değerdeki hisseyi satmak için işlem görebilir statüye dönüştürdüğü görülüyor. Ancak henüz satış yapıldığında dair açıklama gelmedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)