Ana SayfaTeknik AnalizŞirket haberleri ve tavsiyeleri 2/1/2019---

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 2/1/2019

3 / 6
Şirket haberleri ve tavsiyeleri 2/1/2019
02 Ocak 2019 - 08:48 www.borsagundem.com

İpek Doğal Enerji Kaynakları (IPEKE): Şirketin sahip olduğu Batman ile Kozluk ilçesinde bulunan ARİ/İPK/L47-d1-3 numaralı ruhsatına komşu sınırda yer alan ARI/TPO/K/L47-D1-2 ve AR/TPO/K/4458 numaralı ruhsatlara sahip Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ("TPAO") arasında, her iki şirketin ham petrol üretimi yaptığı rezervuarın ortak olduğu göz önünde bulundurularak gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra, petrol işlemlerinin birleştirilmesi ile israfın önleneceği, üretimin ve verimin artacağı ve maliyetlerin azalacağı sonuçlarına varılmıştır.

Konuya ilişkin, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün de uygunluk vermesine istinaden TPAO ile Şirketimiz arasında bir operatörlük anlaşması imzalanmasına ve petrol işlemlerinin birleştirilmesine karar verilmiştir.

Üretilecek her birim petrolden İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş. için %9,6 ve TPAO için %90,4 olmak üzere belirlenmiş olup söz konusu paylaşım, kuyu lokasyonu ayırt edilmeksizin Şirketimize ait 2 adet ve TPAO'ya ait 6 adet olmak üzere toplam 8 kuyudan alınacak tüm ham petrol gelirleri ve işletme giderleri dikkate alınarak yapılacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)