Ana SayfaŞirket HaberleriŞirket haberleri ve tavsiyeleri 06/04/2016---

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 06/04/2016

4 / 5
Şirket haberleri ve tavsiyeleri 06/04/2016
06 Nisan 2016 - 08:50 www.borsagundem.com

Vakıfbank (VAKBN, Öneri "AL", Nötr), Şekerbank (SKBNK): Dün bir gazetede çıkan ve diğer basın yayın organlarında yer verilen "Kazak BTA'nın Şekerbank'taki %9.4'lük hissesi icradan satılacak" başlıklı haber ile ilgili Vakıfbank ve Şekerbank açıklama yapmıştır.

Vakıfbankın açıklaması şu şekildedir: "2007 yılında BTA Bank JSC'nin teminat mektubu ile kredi kullandırılan ELT Lojistik Ltd. Şti.'nin kredi geri ödemesinde yaşanan aksama nedeniyle Vakıfbank tarafından BTA Bank JSC ve BTA Securities JSC aleyhine açılan alacak davası VAkıfbank lehine sonuçlanmış Mahkeme kararının infazı için başlatılan icra takibi çerçevesinde BTA Securities JSC'nin maliki olduğu Şekerbank hisselerinin bir kısmı İcra Müdürlüğü'nce satışa çıkartılmıştır. Konu ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir."
Şekerbank'ın açıklaması ise şu şekildedir: "Dün basında yer alan haberlere konu olan hususun, Şekerbank'ın eski hissedarlarından BTA Bank'ın önceki ortaklarının bir şirketinin Vakıfbank ile olan ihtilaflı kredi ilişkisinden kaynaklandığı yönündeki açıklamalar konuyla ilgili tarafca gün içinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Konunun ve hukuki sürecin sonucunun, Şekerbank'ın ana hissedarlık yapısına bir etkisi olmadığı gibi faaliyetleri ile de bir ilgisi bulunmamaktadır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)