Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 22/06/2018---

Günün önemli şirket haberleri 22/06/2018

3 / 5
Günün önemli şirket haberleri 22/06/2018
22 Haziran 2018 - 08:26 www.borsagundem.com

Marka Yatırım Holding, bağlı ortaklığının unvanını değiştirdi. Ayrıca şirket sahibi olduğu Lider Adana Turizm şirketini de sattı.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Şirketimiz bağlı ortaklığı ENGARANTİ TURİZM SEYAHAT TEKSTİL GIDA GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (eski unvanı ENGARANTİ GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.)'nin, kısaca ENGARANTİ A.Ş., 20/06/2018 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında unvanı değişmiş ve faaliyet konularına turizm, seyahat ve tekstil ve gıda hizmetleri de eklenmiştir.

Söz konusu unvan ve faaliyet değişikliği sonrasında; LİDER ADANA SEYAHAT TURİZM AKARYAKIT İNŞAAT GIDA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'nin sahibi bulunduğu araç ,otobüs, ofis, yazıhane ve şubeleri ile EÇLİDERMERSİN OSMANİYE AKARYAKIT TURİZM SEYAHAT GIDA İNŞAAT TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ'nin sahibi bulunduğu 10 adet Safir Plus marka araç, ENGARANTİ A.Ş. tarafından borçları karşılığında devralınmıştır. EÇLİDERMERSİN OSMANİYE AKARYAKIT TURİZM SEYAHAT GIDA İNŞAAT TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ'nin sahibi bulunduğu 10 adet Safir Plus marka aracın ENGARANTİ A.Ş.'ne devir işlemleri ile ilgili olarak, Şirketimiz Marka Yatırım Holding A.Ş. tarafından ENGARANTİ A.Ş.adına TEMSA Ulaşım Araçları San. ve Tic. A.Ş.'ne 115.520 Euro ödeme yapılmıştır.

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nca; 

Bağlı ortaklığımız LİDER ADANA SEYAHAT TURİZM AKARYAKIT İNŞAAT GIDA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nde sahibi bulunduğumuz, toplam 1.650.000-TL sermayeyi temsil eden, beheri 25 TL nominal bedelli toplam 66.000Adet payını 550.000-TL 15 Ekim 2018, 550.000-TL 15 Kasım 2018 ve 550.000-TL 15 Aralık 2018 tarihlerinde ödenmek üzere toplam 1.650.000,-TL karşılığında, MEHMET SIDDIK ALGÜNERHAN (TCKN: 35*******70)'a devredilmesine, 

Ve işbu pay devir işleminin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi" başlıklı 6 ncı maddesi uyarınca, Şirketin meşru çıkarlarının zarar görmemesi için kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir. 

LİDER ADANA SEYAHAT TURİZM AKARYAKIT İNŞAAT GIDA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ hakkında bilgileri saklamaları, Şirket'in resmi evrakları üzerinde tahrifat yapmaları, Şirket'in resmi borçlarını saklamaları ve ayrıca devir sözleşmesi ile tarafımıza bildirilen borçlar haricinde Şirket'i üçüncü kişilere borçlandırmaları gerekçeleriyle,Şirketimiz menfaatini korumak ve resmi olmayan borçları üstlenmemek adına, devir sözleşmesi Şirketimiz tarafından tek taraflı olarak feshedilmiş olup, Şirket'i devir aldığımız kişiler hakkında da savcılık nezdinde hukuki işlemler yapılmıştır.  

Bağlı ortaklığımız Engaranti A.Ş., EÇLİDERMERSİN OSMANİYE AKARYAKIT TURİZM SEYAHAT GIDA İNŞAAT TEKSTİL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ'den devraldığı 10 adet Safir Plus araç ve 25 adet otobüs iştirakçileri ile, Türkiye genelinde 500'ün üzerindeki bilet satış noktalarıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)